Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Οι πιο «βρώμικοι» νόμοι που έχουν οδηγό οι πανίσχυροι άνθρωποι

 

Ο Robert Greene, συγγραφέας του βιβλίου «Οι 28 Νόμοι της Εξουσίας» ανέλυσε σε βάθος τις ζωές των πιο ισχυρών ανθρώπων του πλανήτη,

 παρατηρώντας ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια των κινήσεων τους.

Στην πλειοψηφία τους, αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή, ακολουθούσαν κοινούς μυστικούς νόμους.

Η δύναμη είναι «το μέτρο του βαθμού του ελέγχου που έχεις πάνω στις καταστάσεις της ζωής σου και στις ενέργειες των άλλων γύρω σου»,  ανέφερε ο Greene στο Business Insider. «Είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται μέσα από τη βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και των πραγμάτων που κινητοποιούν τους άλλους καθώς των χειρισμών που είναι απαραίτητοι για να ανέβεις και να προστατευθείς από τις κακοτοπιές».

Ο Greene έχει αναπτύξει τους σκοτεινούς νόμους που ακολούθησαν οι πιο δυνατοί άνθρωποι στην ιστορία του κόσμου και σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους.

«Φρόντισε πάντα να κάνεις τους ανώτερούς σου να αισθάνονται… ανώτεροι. Στην προσπάθειά σου να τους ευχαριστήσεις ή να τους εντυπωσιάσεις μην το παρακάνεις προβάλλοντας τα ταλέντα σου γιατί μπορεί να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα και να τους κάνεις να αισθανθούν ότι απειλούνται από εσένα. Φρόντισε οι ανώτεροί σου να φαίνονται εξυπνότεροι και καλύτεροι από όσο είναι και θα ανέβεις ψηλά».

«Πρόσεχε τους φίλους σου, θα σε προδώσουν πιο γρήγορα από τους άλλους γιατί ζηλεύουν περισσότερο. Μερικές φορές γίνονται κακομαθημένοι και τυραννικοί. Προτίμησε να προσλάβεις έναν πρώην εχθρό σου κι εκείνος θα αποδειχθεί πιο πιστός από το φίλο γιατί έχει περισσότερα να αποδείξει. Στην πραγματικότητα πιο πολύ να φοβάσαι τους φίλους παρά τους εχθρούς. Εάν δεν έχεις εχθρούς βρες τρόπο να δημιουργήσεις μερικούς».

«Κράτα τους άλλους σε εγρήγορση και μην αποκαλύπτεις το σκοπό πίσω από τις ενέργειές σου. Εάν δεν έχουν ιδέα του τι προσπαθείς να πετύχεις δεν θα μπορέσουν να αμυνθούν όταν θα χρειαστεί. Προσπάθησε όσο μπορείς να τους παραπλανήσεις και όταν θα καταλάβουν τα σχέδιά σου θα είναι πλέον πολύ αργά να δράσουν».

«Όταν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους με τα λόγια, όσα περισσότερα λες τόσο πιο κοινός φαίνεσαι και μοιάζει σαν να μην έχεις τον έλεγχο. Ακόμη κι εάν λες κάτι καθημερινό, αυτό θα φανεί πιο ασυνήθιστο εάν το αφήσεις να αιωρείται χωρίς να το ολοκληρώσεις. Οι ισχυροί άνθρωποι εντυπωσιάζουν και τρομάζουν τους άλλους λέγοντας λιγότερα. Όσο πιο πολλά λες τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πεις κάτι βλακώδες». 

«Τα πάντα κρίνονται από το φαίνεσθαι κι αυτά που δεν έρχονται στο φως δεν έχουν καμία αξία. Μην χάνεσαι στο πλήθος και μην παραμένεις στην αφάνεια. Φρόντισε να ξεχωρίζεις και να φαίνεσαι με οποιοδήποτε τίμημα. Τράβα την προσοχή και γίνε πιο «μεγάλος», πιο λαμπερός από τη μάζα».

 

«Χρησιμοποίησε τη σοφία, τη γνώση και τη δουλειά των άλλων για να προωθήσεις τα δικά σου συμφέροντα. Με αυτό τον τρόπο δεν γλυτώνεις απλώς χρόνο και ενέργεια αλλά κερδίζεις σε φήμη και ταχύτητα. Στο τέλος οι «βοηθοί» σου θα ξεχαστούν και εσύ θα μείνεις στην μνήμη των άλλων. Ποτέ μην κάνεις ο ίδιος αυτά που μπορούν να κάνουν οι άλλοι για σένα».

«Μπορεί και να πεθάνεις από τη μιζέρια του άλλου, τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά σαν τις ασθένεις. Μπορεί να νομίζεις ότι βοηθάς τον πνιγμένο αλλά στην ουσία επισπεύδεις τη δική σου καταστροφή. Οι άτυχοι μερικές φορές τραβούν πάνω τους τη δυστυχία και μπορεί να την κολλήσουν και σε εσένα. Κάνε παρέα με τους χαρούμενους και τους τυχερούς».

«Για να διατηρήσετε την ανεξαρτησία σας θα πρέπει οι άλλοι να σας έχουν ανάγκη και να σας θέλουν. Όσο περισσότερο εξαρτώνται από εσάς τόσο πιο μεγάλη ελευθερία έχετε. Κάντε τους άλλους να εξαρτώνται από εσάς όσον αφορά στην ευτυχία τους και στην ευημερία τους και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Ποτέ μην τους διδάσκετε τόσα όσα να μπορούν να είναι ανεξάρτητοι».

«Μια έντιμη και ειλικρινής πράξη θα επισκιάσει δεκάδες άλλες ανέντιμες. Οι γενναιόδωρες πράξεις μπορεί να γκρεμίσουν τις άμυνες και του πιο φιλύποπτου ατόμου. Μόλις βεβαιωθείτε ότι η επιλεκτική σας εντιμότητα τους έκανε να ρίξουν τις άμυνες τότε μπορείτε να τους εξαπατήσετε με την ησυχία σας. Όπως ακριβώς έγινε και με το Δούρειο Ίππο».

«Το να γνωρίζεις τον εχθρό σου είναι πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιήστε κατασκόπους για να συλλέξετε πολύτιμες πληροφορίες που θα σας κάνουν να βρίσκεστε ένα βήμα μπροστά. Κι ακόμα καλύτερα: κάντε εσείς τον κατάσκοπο. Κάντε έμμεσες ερωτήσεις για να κάνετε τους άλλους να σας αποκαλύψουν τις αδυναμίες και τις προθέσεις τους». 

«Η μεγάλη προσφορά ρίχνει τις τιμές: όσο πιο συχνά σε βλέπουν τόσο πιο κοινός θα φαίνεσαι. Εάν έχετε ήδη εδραιώσει τη θέση σας σε μια ομάδα, αποσυρθείτε προσωρινά και θα δείτε ότι οι άλλοι θα σας αποζητούν και θα σας θαυμάζουν περισσότερο. Πρέπει να ξέρετε πότε να φεύγετε. Δημιουργήστε αξία όντας ακριβοθώρητοι».

«Οι άνθρωποι είμαστε όντα της συνήθειας και έχουμε την ανάγκη να βλέπουμε μια επανάληψη στις ενέργειες των άλλων. Εάν οι κινήσεις σας είναι προβλέψιμες δίνετε στους άλλους μια αίσθηση ότι έχουν τον έλεγχο. Αλλάξτε τους κανόνες: Γίνετε απρόβλεπτοι. Η μη συνεπής συμπεριφορά σας ή οι ενέργειες που μοιάζουν να μην έχουν σκοπό θα τους μπερδέψουν και θα πασχίζουν να εξηγήσουν τη συμπεριφορά σας. Εάν το παρακάνετε μπορείτε ακόμη και να τρομοκρατήσετε τους άλλους και να τους κάνετε να σας φοβούνται».

«Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι στον κόσμο και δεν μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα αντιδράσει ο καθένας στη στρατηγική που επιλέξατε. Υπάρχουν κάποιοι που εάν αισθανθούν ότι τους εξαπατήσατε θα βάλουν σκοπό της ζωής τους να σας εκδικηθούν. Πρόκειται για λύκους που φορούν τη φορεσιά του προβάτου. Επιλέξτε τα θύματά σας και τους αντιπάλους σας με προσοχή και μην προσβάλετε ποτέ τον λάθος άνθρωπο».

«Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται πιο κουτός από το διπλανό του. Το κόλπο είναι να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται έξυπνοι, κι όχι απλώς έξυπνοι αλλά πιο έξυπνοι από εσάς. Μόλις πειστούν γι’ αυτό δεν θα υποψιαστούν ποτέ ότι είστε υστερόβουλοι». 

«Ο κόλακας ευημερεί σε μια κοινωνία όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την εξουσία και την πολιτική δεξιότητα. Έχει εντρυφήσει στην τέχνη και μοιάζει να σκύβει το κεφάλι στους ανωτέρους του ενώ δίνει τα ηνία με τον πιο χαριτωμένο τρόπο. Μάθετε τους νόμους της κολακείας και θα φτάσετε ψηλά».

«Μην δέχεσαι τους ρόλους που σου επιβάλλει η κοινωνία. Φτιάξε την νέα σου ταυτότητα όπως την έχεις φανταστεί εσύ. Διάλεξε μια ταυτότητα που θα εντυπωσιάζει τα πλήθη και θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο σημαντικός από αυτό που πραγματικά είσαι». 

«Οι άνθρωποι έχουν μια ακατανίκητη ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι. Γίνε εσύ το αντικείμενο της πίστης τους αυτής.

Μίλα με υπεκφυγές αλλά ο λόγος σου να είναι γεμάτος υποσχέσεις. Δώσε έμφαση στη λογική και στην καθαρή σκέψη. Δώσε τους τελετουργικά, ζήτα τους να κάνουν θυσίες για εσένα. Η δύναμή σου μπορεί να γιγαντωθεί».

«Το τέλος είναι το παν. Φρόντισε να τα σχεδιάσεις όλα μέχρι τέλους, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές συνέπειες και τα εμπόδια, καθώς και τις αναποδιές που μπορεί να ανατρέψουν τα σχέδιά σου και να χαρίσουν τη δόξα στους άλλους. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σε πτοήσουν οι οποιεσδήποτε συνθήκες και θα ξέρεις πότε να σταματήσεις. Σκέψου μπροστά και καθόρισε το μέλλον σου».

«Όλοι μας έχουμε αδυναμίες, την αχίλλειο πτέρνα μας. Αυτή η αδυναμία είναι συνήθως κάποια ανασφάλεια, ένα συναίσθημα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή μια ανάγκη. Μπορεί επίσης να είναι και κάποια κρυφή ένοχη απόλαυση. Όπως και να ‘χει, μόλις την ανακαλύψετε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας».

«Αναγνωρίζοντας ένα ασήμαντο πρόβλημα είναι σαν να του δίνεις αξία. Όση μεγαλύτερη προσοχή δίνεις στον εχθρό σου τόσο πιο δυνατό τον κάνεις. Ένα μικρό πρόβλημα γίνεται συνήθως χειρότερο και πιο ορατό όσο προσπαθείς να το επιλύσεις. Μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήνεις τα πράγματα όπως είναι. Εάν υπάρχει κάτι που το θέλεις αλλά δεν μπορείς να το έχεις, περιφρόνησέ το. Όσο λιγότερη σημασία του δίνεις τόσο πιο ανώτερος φαίνεσαι». 

«Η στιγμή του θριάμβου είναι και η πιο επικίνδυνη στιγμή. Μέσα στον ενθουσιασμό της νίκης η μεγάλη σας αυτοπεποίθηση μπορεί να σας κάνει να ξεπεράσετε τον αρχικό σας στόχο και τραβώντας το σκοινί μπορεί να κάνετε περισσότερους εχθρούς. Μην επιτρέψετε στην επιτυχία να σας φουσκώσει τα μυαλά. Μην χάνετε τη στρατηγική σας και τον προσεκτικό σχεδιασμό. Θέστε ένα στόχο και μόλις τον πετύχετε, σταματήστε».

«Έχοντας μια συγκεκριμένη μορφή, ένα ορατό σχέδιο, γίνεστε ευάλωτοι στους εχθρούς σας. Να παραμένετε πάντα ευέλικτοι και σε εγρήγορση. Πaραδεχθείτε το γεγονός ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο κι ότι δεν υπάρχουν σταθεροί νόμοι. Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσετε τον εαυτό σας είναι να είστε εύπλαστοι όπως το νερό γιατί τα πάντα αλλάζουν». 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version