Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Έγραψαν

«Η πραγματική νοηματοδότηση στην τιμή προς την εξέγερση του Νοέμβρη έχει σήμερα στην καρδιά της την ανάγκη να συστρατευθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα στον αγώνα εναντίον όσων απεργάζονται κεκαλυμμένα ή απροκάλυπτα, ομολογημένα ή ανομολόγητα, νέες φασιστικές εκτροπές, νέες επικίνδυνες περιχαρακώσεις και διχασμούς, νέες πολεμικές συγκρούσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν επέμβαση της νεολαίας και των δημοκρατικών πολιτών της Αθήνας, στην τότε απόπειρα της χούντας να επιβάλλει ως κορμό της πολιτικής ζωής το Στρατό, ένα μοντέλο αμερικανόπνευστο που το βλέπουμε σήμερα στην Τουρκία και αλλού.

Διαβάστε περισσότερα...

Προς απάντηση των λεγομένων του κ. Παναγιώτη Καζά περί απραξίας του Δήμου και ωραιοποίησης της πραγματικότητας και των πολλών «θα» της Δημοτικής Αρχής αντιπαραβάλλουμε πίνακα εκτελεσμένων και εκτελούμενων έργων και πίνακα ενταγμένων και υποβληθέντων έργων σε επιχειρησιακά και τομεακά προγράμματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Σε προεκλογικό λόγο μετέτρεψε την τοποθέτησή του, στη ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Λαγδάρης, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει ουσιαστικά κανέναν – εκτός από αυτούς που ήθελαν να πεισθούν.Για μία ακόμη φορά έριξε το ανάθεμα στην κρίση, για την απραξία του Δήμου να παραγάγει έργο όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, η εύκολη αυτή δικαιολογία, είναι εκτός «μόδας».

Η πραγματικότητα ωστόσο, όσο και αν προσπάθησε να την ωραιοποιήσει, είναι αμείλικτη.

Το μοναδικό έργο που έχει να παρουσιάσει αυτή η διοίκηση είναι μία γεώτρηση. Κατάφερε, δηλαδή, μετά από πέντε χρόνια, να δώσει στους δημότες νερό να ξεδιψάσουν. Κατάφερε, δηλαδή, να καλύψει μία βασική ανάγκη του ανθρώπου και μία θεμελιώδη υποχρέωση κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε, είναι φωτογραφίες από τον ουρανό της Βόρειας Πιερίας, με κειμενολεζάντα «Ο κ. Λαγδάρης σας εξασφάλισε και οξυγόνο για να αναπνέετε!».

Με περισσή υπερηφάνεια, αναφέρθηκε και στα εκατομμύρια που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, για μεγάλα έργα προς χρηματοδότηση. Τα «θα» σε αυτή την αναφορά του ήταν αμέτρητα. Μελέτες που «θα» γίνουν, μελέτες που «θα» κατατεθούν, μελέτες που «θα» πάρουν έγκριση, έργα που «θα» χρηματοδοτηθούν. Με λίγα λόγια «έχει ο Θεός». Ακόμη κι αν πραγματοποιηθούν αυτά τα «θα», δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Δημάρχου να τα υλοποιήσει, τη στιγμή που δεν μπορεί να κατασκευάσει ούτε μία ασφαλή παιδική χαρά.

Μοιρολατρικά έριξε την ευθύνη και στην αστυφιλία (που ξεκίνησε από την δεκαετία του ’80, όπως είπε) για τη φυγή των νέων ανθρώπων. Μάλλον έχετε μείνει σε εκείνη την δεκαετία και χάσατε τις εξελίξεις. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα νέων ανθρώπων που έχουν επιστρέψει στους τόπους καταγωγής τους, δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς και μέσω του διαδικτύου απευθύνονται όχι μόνο στην εθνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

Η πρότασή μας έχει διαφορετική προσέγγιση και έχει ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο όραμα. Δεν είναι έκθεση ιδεών με «ξύλινη γλώσσα». Αυτές οι έννοιες ταιριάζουν σε αυτούς που δεν πιστεύουν αυτά που λένε.

Εμείς πιστεύουμε στην αγροτική ανάπτυξη με τον αναδασμό, πιστεύουμε στο ΒΙ.ΠΑ., πιστεύουμε στις ΣΔΙΤ, πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πιστεύουμε στον τόπο μας, πιστεύουμε ότι η Βόρεια Πιερία μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, μπορεί να γίνει δελεαστική.

Όσοι θέλουν να σας προσλάβουν τον Μάιο ως «σταθμάρχη», να σας θυμίσουμε ότι ο σταθμάρχης μένει στο σταθμό. Αυτό που χρειάζεται ο Δήμος είναι «μηχανοδηγό» για το τρένο.

 

Παναγιώτης Καζάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Με αίσθημα τιμής και ευθύνης συμμετέχω εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. 

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα(13-11-18) στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού με κύριο θέμα τον Προϋπολογισμό 2019.Κύριο αλλά όχι μοναδικό ως όφειλε. Συνοδεύεται από μια δεύτερη συνεδρίαση με πάρα πολλά θέματα κι έτσι ο προϋπολογισμός χάνει την βαρύτητα που έχει.  

Διαβάστε περισσότερα...

Μετά τον χαρακτηρισμό του Στρατηγού και Ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού ως ανεπιθύμητου από τους αλβανούς, από το Γραφείο Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαβάστε περισσότερα...

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version