Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Λαφαζάνης ανακοίνωσε απόψε τον οδικό χάρτη για τη δραχμή

 Το πλάνο περιλαμβάνει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις με τα 22 δις της ΤτΕ και να τυπωθεί νόμισμα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε απόψε τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας σε έκτακτη συνεδρίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να ανακοινώσει το πλάνο της επόμενης ημέρας και τις επόμενες κινήσεις τους.   Η συνεδρίαση της Αριστερής Πλατφόρμας ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλη η ομάδα βουλευτών τάσσεται κατά της συμφωνίας αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν.  

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν όπως αναφέρεται οι Στάθης Λεουτσάκος, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Λαπαβίτσας, Κώστας Ήσυχος και αρκετά στελέχη.   Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε λίγο νωρίτερα πως ο κος Λαφαζάνης απόψε απεκάλυψε το σχέδιο του για την επόμενη μέρα το οποίο άφησε άφωνους αρκετούς από τους παρευρισκόμενους. "Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα παίρνοντας 22 δις ευρώ που έχει η Τράπεζα της Ελλάδας  για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα αυτό τυπώνουμε το δικό μας νόμισμα." ανέφερε στο συνέδριο το οποίο θα έχει και συνέχεια τις επόμενες μέρες.  

 Λίγο μετά τις 12 το βράδυ στην ιστοσελίδα iskra.gr δημοσιεύτηκε κείμενο του Παναγιώτη Αθανασιάδη ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής.   Το κείμενο κάνει λόγο για "διάτρητες - απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα," και συμφωνία η οποία περιφρονεί τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.  

Αναλυτικά το κείμενο:   3,5 ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΟΥΝ

ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Του ΠΑΝ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ*   Με διάτρητες - απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, εισάγεται την Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

  Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου που κατετέθη από την κυβέρνηση, αφαιρούνται άρον - άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως !   Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει 2,4 δισ. ευρώ ετησίως, 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ενώ από τις συντάξεις θα χαθούν 850 εκατ. ευρώ ετησίως από την αύξηση του ποσοστού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ !   Και αυτά είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τριτο-μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια πολυνομοσχέδια για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μνημονιακή συμφωνία.   Μέτρα που περιέχονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και θίγουν συμφέροντα πλούσιων ομάδων, μόνο ως «ασπιρίνες» και «άλλοθι» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.  

Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ' όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης.   Η Ελλάδα, εφ' όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δις. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα - γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Πηγή: lifo.gr 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version