Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Λαφαζάνης: «Καμία κινητοποίηση δεν πάει χαμένη»-Αυθαιρεσία και παρανομία καταγγέλει η ΛΑΕ

Αυθαιρεσία και παρανομία καταγγέλει η ΛΑΕ, καθώς όπως υποστηρίζει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης το πρωί σε συμβολαιογραφικό γραφείο και διαπιστώθηκε η απουσία του συμβολαιογράφου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αγροτεμαχίου.

«Ανεβήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου που εκτελεί τους πλειστηριασμούς και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συμβολαιογράφος απουσιάζει την ώρα που σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα θα έπρεπε να ήταν παρούσα γιατί ήταν το χρονικό διάστημα της εκπλειστηριακής διαδικασίας» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αφού καταγγείλαμε το γεγονός ως χονδροειδή αυθαιρεσία και παρανομία, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την συμβολαιογράφο. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τη συμβολαιογράφο να μας λέει ότι επειδή ο πλειστηριασμός είναι ηλεκτρονικός δεν είναι καθόλου απαραίτητη η φυσική παρουσία της στο συμβολαιογραφικό γραφείο».

Επίσης, ο γραμματέας της ΛΑΕ, στη γραπτή του δήλωση αναφέρει πως η συμβολαιογράφος είπε ότι « ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί από την συμβολαιογράφο από οποιοδήποτε μέρος και χώρο, ακόμα και από το σπίτι της ή από το δρόμο με κινητό τηλέφωνο, ακόμα και από το εξωτερικό. Μείναμε άναυδοι από την απάντηση η οποία, αν έχει νομική βάση, μας γυρίζει σε χρόνους μεσαίωνα, όπου με λίγα "κλικ" σε άγνωστα μέρη, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version