Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

«Συνάντηση Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».

Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zou Xiaoli συναντήθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κίνας κ. Αναστάσιος Κουράκης.

 Στην συνάντηση τέθηκαν μια σειρά από προτεραιότητες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ αναλύθηκαν και μια σειρά από δράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικές πτυχές των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον πολιτισμό, την παιδεία και τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στην βελτίωση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης των ακαδημαϊκών ανταλλαγών ανάμεσα στα ελληνικά και τα κινεζικά πανεπιστήμια.

Στο ίδιο πλαίσιο τέθηκε το θέμα της ίδρυσης κινεζικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα. Μία τέτοια δράση μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ισχυροποίηση της πολιτιστικής συνεργασίας και ανταλλαγής ανάμεσα στις δύο χώρες. Ταυτόχρονα, στο πεδίο του τουρισμού επισημάνθηκε η ανάγκη καθορισμού διαδικασίας διαπίστευσης κινέζων μεταφραστών – ξεναγών, ώστε να μπορούν οι τουρίστες από την Κίνα να επισκέπτονται ελληνικές αρχαιότητες και να ενημερώνονται για την ελληνική Ιστορία. 

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Πρέσβης προσκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Κίνας στην πρεσβευτική κατοικία της Κίνας στην Αθήνα, ενώ και ο κ. Κουράκης πρότεινε την σύγκλιση της ολομέλειας της Ομάδας Φιλίας στην Βουλή, για να μπορέσει ο κ. Πρέσβης να ενημερώσει όλους τους βουλευτές για τα θέματα διμερούς συνεργασίας.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version