Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Οι πραγματικοί ωφελούμενοι της παγκοσμιοποίησης!

Ο γκουρού του μάρκετινγκ Θίοντορ Λέβιτ, καθηγητής στο Χάρβαρντ το 1983 μίλησε και προέβλεψε την οικονομική παγκοσμιοποίηση. 
Όμως κάποιοι με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους εδώ και καιρό προσπαθούν να την επιβάλουν και σε άλλα επίπεδα όπως πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά!

 Η εξέλιξη της τεχνολογίας ειδικά στις επικοινωνίες και στις μεταφορές βοηθούν αυτές τις επιδιώξεις γιατί σε σχέση με το παρελθόν τα κρατικά σύνορα των χωρών δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν την διακίνηση ιδεών, ανθρώπων και προϊόντων. 
Όμως αλήθεια έχουμε σκεφτεί τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας επιβολής και ποιους πραγματικά ωφελεί;
Προσωπικά πιστεύω ότι η πραγματικά ωφελούμενοι δεν είναι οι λαοί και ούτε καν τα ίδια τα κράτη αλλά κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες τους οποίους μπορούμε να τους μετρήσουμε στα δάκτυλα των χεριών μας. 
Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με τις διάφορες πολυεθνικές οι οποίες στα πλαίσια της μείωσης του κόστους μεταφέρουν τα εργοστάσια παραγωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου όπου οι.... άνθρωποι ως προς το εργασιακό ωράριο και τις εξευτελιστικές αμοιβές δουλεύουν με συνθήκες 19ου αιώνα. 
Αυτοί λοιπόν οι κύριοι εν συνεχεία πωλούν πανάκριβα τα προϊόντα τους στις ανεπτυγμένες χώρες ενώ φορολογούνται με μικρούς συντελεστές στις τρίτες χώρες παραγωγής αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο τεράστια κέρδη. 

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στην ίδια την χώρα από την οποία μεταναστεύει μια επιχείρηση.
1ον Αυξάνεται η ανεργία με τα γνωστά επακόλουθα δηλ. φτωχοποίηση του πληθυσμού και κοινωνική αναταραχή, απώλεια φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων, αύξηση των κρατικών δαπανών για επιδότηση των ανέργων κ.α.
2ον Μειώνεται συνεχώς ο παραγωγικός ιστός της χώρας οπότε μειώνεται το ΑΕΠ και γενικά έχουμε αρνητικούς δείκτες στο ισοζύγιο πληρωμών σε σχέση με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές με αποτέλεσμα την διόγκωση του εξωτερικού χρέους!
3ον Αυξάνεται η μετανάστευση των νέων αλλά και η υπογεννητικότητα οπότε μακροπρόθεσμα μπορούν να υπάρξουν και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις!

Με τα παραπάνω και μόνο μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι η κατάργηση της έννοιας του Έθνους κράτους και η αποδοχή της παγκοσμιοποίησης λειτουργεί μόνο προς όφελος αυτών που θέλουν να την επιβάλλουν δηλ. των πολυεθνικών και των τραπεζιτών.
Επίσης θέλω να επισημάνω ότι την δεδομένη στιγμή για την υλοποίηση της χρησιμοποιείται η "άναρχη" φαινομενικά αλλά μεθοδευμένη τυπικά μετανάστευση με απώτερο σκοπό να υπάρξει εθνολογική και πολιτισμική αλλοίωση των λαών η οποία θα μηδενίσει την συνοχή των και κατ' επέκταση την οργανωμένη αντίσταση σε όλους αυτούς τους άθλιους σχεδιασμούς!
Φυσικά για όλα αυτά εδώ και χρόνια υπάρχει φειδωλή "χρηματοδότηση" εκ μέρους των ενδιαφερομένων σε κρατικούς λειτουργούς, σε οργανώσεις αλλά και δημιουργία πάμπολλων Μ.Κ.Ο με το μανδύα του δήθεν ανθρωπισμού και της φιλανθρωπίας!
Παγκοσμιοποίηση!... η απόλυτη έννοια της δουλείας και της φτωχοποίησης των λαών εκ των οποίων κάποιοι στις ανεπτυγμένες χώρες άρχισαν να βλέπουν τη φάκα πίσω από το τυράκι και σιγά σιγά αναδεικνύουν ηγεσίες που αντιτίθενται σε αυτήν. Ηγεσίες και κινήματα τα οποία τα σύγχρονα παγκόσμια λαμόγια και οι αβανταδόροι τους στα ΜΜΕ (προ του κινδύνου να χάσουν την κουτάλα και την βολή τους) με ευκολία βαφτίζουν Εθνικιστές, Λαϊκιστές ακόμα και γραφικούς!
Φίλες/οι η χώρα και λαός μας (λόγω διαχρονικών ανάξιων και ξεπουλημένων ηγεσιών) επιλέχτηκε να γίνει το πειραματόζωο αυτής της ζοφερής προοπτικής οπότε έχουμε χρέος να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας αλλά και στην ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας!

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version