Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης :Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται συνολικά σε 26 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε περιοχές της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Αττικής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν ακόμη 7 άτομα, συνεργοί 3 ατόμων σε βάρος των οποίων είχε προηγηθεί σχηματισμός δικογραφίας για 22 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών

Διέπρατταν κλοπές από οικίες και καταστήματα αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και οχήματα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 160.000 ευρώ

Επιπλέον διαπιστώθηκε η εμπλοκή του ενός σε υπόθεση τοκογλυφίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν ακόμη 7 άτομα, ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, που ακολούθησε μετά από τη σύλληψη 32χρονου ημεδαπού και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 34χρονου ημεδαπού και 38χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για 22 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας από 30 έως 40 ετών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και μαζί με τους παραπάνω τρεις συνεργούς τους, από το Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2017, διέπρατταν συστηματικά και με διαφορετικές συνθέσεις, κλοπές από οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, οχήματα και αντικείμενα αξίας.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι εκτός των προαναφερόμενων κλοπών, ενέχονται σε 2 διαρρήξεις οικιών, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 10.300 ευρώ, σε κλοπή αυτοκινήτου καθώς και σε κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα, σε περιοχές της Πιερίας και της Αττικής.

Συνολικά, ενέχονται σε 26 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Αττικής, με τη λεία τους να υπολογίζεται στις 167.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος που είχε συλληφθεί με την αρχική δικογραφία, εκμεταλλευόμενος την οικονομική δυσχέρεια 39χρονου ημεδαπού, τον Απρίλιο του 2017 σύναψε μαζί του δάνειο ύψους 5.000 ευρώ, με τοκογλυφικούς όρους.

Η συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version