Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Βόρεια Ελλάδα :Σάλπαρε το πρώτο πλοίο της γραμμής Θεσσαλονίκη – Σποράδες

Η Hellenic Seaways ξεκίνησε να συνδέει ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου καθημερινά.

Πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στις Σποράδες για τις διακοπές τους και άρχισαν να επιβιβάζονται από τις 8:20, ενώ το πλοίο σάλπαρε λίγο μετά τις 9:00.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών των νησιών να συνδεθούν με την Βόρεια Ελλάδα, όπως γινόταν και στο παρελθόν και αυτό επιτέλους πήρε "σάρκα και οστά".

Tο πρώτο πλοίο της γραμμής χωρητικότητας 440 επιβατών, είναι ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με κατεύθυνση Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο. 

Η επιστροφή θα γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από Σκιάθο με στάσεις σε Αλόννησο, Σκόπελο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Να σημειωθεί ότι από τις 19 Ιουνίου ο Βόλος και η Βόρεια Ελλάδα θα συνδέονται και με το ανατολικότερο και μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων, τη Σκύρο.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version