Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το Μάιο και με το ισχύον εκλογικό σύστημα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Στροφή 180 μοιρών κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος που θα ίσχυε στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης το Μάιο.

Λόγω των αντιδράσεων του  ΠΑΣΟΚ  , το υπουργείο Εσωτερικών αναγκάζεται να υποχωρήσει, παρόλο που την αλλαγή έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται εκτεθειμένος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στο Μέγκα, ανακοίνωσε ότι «με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές». Και εξήγησε: «Δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, γιατί δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή». Ανέφερε μάλιστα ότι παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί οδηγώντας τον σχεδιασμό της ΝΔ σε αδιέξοδο.

Σε ότι αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014, παρά τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

29344868
21-10-2026 20:42
Copyright 2009-2025 Aiginio News | All rights reserved