Εκμετάλλευση αιγιαλού από τους δήμους Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν οι δήμοι όλης της χώρας να ενοικιάζουν εκτάσεις αιγιαλών σε ιδιώτες.
Η κυριότητα των αιγιαλών αν και ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο όμως σε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να έχουν έσοδα από την εκμετάλλευση.


Η υπόθεση ξεκίνησε από την προσφυγή στον Άρειο Πάγο που κατέθεσε ιδιώτης εκπαιδευτής θαλάσσιων σπόρ, ο οποίος είχε μισθώσει έκταση 450,5 τετραγωνικών μέτρων του αιγιαλού στην Κέρκυρα.
Το Ελληνικό Δημόσιο δεν αποδεχόταν την απόφαση μίσθωσης του δήμου με τον ιδιώτη, όμως ύστερα από αυτή την απόφαση του Αρείου Πάγου, τη δυνατότητα ενοικίασης του αιγιαλού θα έχουν όλοι οι δήμοι της χώρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

29345540
21-10-2026 21:20
Copyright 2009-2025 Aiginio News | All rights reserved