Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ προδώσατε όσους σας πίστεψαν, φορέσατε το σακάκι του ΠΑΣΟΚ και κυβερνάτε όπως η ΝΔ

Τα «κόκκινα» δάνεια και τα αεροδρόμια που δωρίστηκαν σε συγκεκριμένη κοινοπραξία, δημιουργούν ερωτήματα, που δύσκολα απαντά κάποιος προοδευτικός άνθρωπος.

Τελικά ο Τσίπρας ήταν η εναλλακτική λύση ξένων συμφερόντων; Ήταν γνήσιος όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια ή στημένος πολιτικά; Εάν αυτά που κάνει ο Τσίπρας, τα έκανε ο Σαμαράς, όλο το πυροσβεστικό Σώμα, ακόμη θα έσβηνε φωτιές στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα δεν άνοιξε ούτε μύτη. Ποιόν βολεύει αυτό; Γιατί η Μέρκελ έλεγε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι μέρος της λύσης; Τι γνώριζε για τις μελλοντικές αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα διαπίστωσα ότι η κυβέρνηση επιτρέπει τους πλειστηριασμούς για χάρη των τραπεζών και όσων κατηγορούσε παλιότερα.

Βέβαια οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποίησαν οι πολίτες, κάποια δάνεια δεν τα αφήνουν τα «κοκκινίζουν».

Γιατί δεν ισχύει ο νόμος για όλους;

Καθημερινά αυξάνονται οι άστεγοι, οι πτυχιούχοι νεόπτωχοι. Οι κοινωνικές δομές δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ποδοπατήθηκε.

Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, η αριστερή κυβέρνηση δώρισε 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην κοινοπραξία Fraport AG και τον Όμιλο Κοπελούζου.

Ναι, δώρισε. Και αυτό γιατί πρώτα θα πάρουν τα χρήματα από την επόμενη τουριστική σεζόν και μετά θα δώσουν ένα μέρος τους.

Η κοινοπραξία θα καταβάλλει 1.234.000.000 ευρώ, αλλά το φθινόπωρο του 2016. Δηλαδή όταν θα έχει βάλει στο ταμείο της πολύ περισσότερα. Με βάση τη συμφωνία, κάθε χρόνο θα καταβάλλει 22 εκατ. ευρώ.

Τα 1.234.000.000, δεν φτάνουν ούτε για τις συντάξεις ενός μήνα. Μόνο το αεροδρόμιο Κέρκυρας, είχε φέτος περισσότερα έσοδα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κερκυραίων.

Αφού είναι έτσι, προτείνω να ιδρύσω αύριο μια εταιρεία και να πάρω τα αεροδρόμια. Θα δώσω δυο δισ. το 2016 και θα δίνω 25-30 εκατ. κάθε χρόνο. Είναι καλύτερη προσφορά.

Η Ελλάδα έδωσε σε κρατική γερμανική, τα αεροδρόμια. Πρέπει η χώρα μας να μειώσει τον δημόσιο τομέα για να αυξήσει η Γερμανία τον δικό της;

Σύντροφοι, τελικά, ακολουθείτε το πρόγραμμα της δεξιάς και χρησιμοποιείται αριστερή φρασεολογία. Μοιράζετε δουλειές φτωχοποιώντας περαιτέρω τον λαό.

Ζούμε τον γερμανικό οργουελισμό (ίσως ο όρος νταβατζιλίκι θα ταίριαζε καλύτερα). Η Γερμανία κάνει ό,τι θέλει. Και μάλιστα δίνει εντολές προφορικά και οι άλλοι ακολουθούν.

Πήραν τα αεροδρόμια,  αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να τα απαξιώσουν για να τα… δωρίσετε εσείς σήμερα.

Πήραν τον ΟΤΕ.

Ο Σόιμπλε πέρασε νόμο να μην ελέγχονται οι γερμανικές τράπεζες από την ΕΚΤ.

Όπου είναι μέτοχος δεν κουρεύονται ομόλογα και γενικά δεν αγγίζεται ούτε τρίχα.

Μπίζνα όλη η Ευρωζώνη, που τρέχουν όλοι για να πάρουν το κοκαλάκι που θα πετάξει η Γερμανία.

Η πολιτική, στην υπηρεσία συμφερόντων.

Όπως είπαν κάποτε οι Παπανδρέου και Μιτεράν, έχουμε γερμανική Ευρώπη.

Και πίσω, έρχεται η ουρά της, η Γαλλία. Η εταιρεία που θέλει το νερό, είχε και τα νερά στο Παρίσι. Όχι όμως για πολύ, γιατί δεν έκανε έργα και αρρώστησε η πλειονότητα των πολιτών.

Αυτοί διεκδικούν το κοινωνικό αγαθό, το νεράκι.

Από τους προηγούμενους το περιμέναμε. Από εσάς;

Και ενώ σύντροφοι παραδοθήκατε και προδώσατε όσους σας πίστεψαν, μιλάτε για παράλληλο πρόγραμμα. Δηλαδή στάχτη στα μάτια γιατί απλά δεν έχει κόστος.

Μου θύμισε τις ανέξοδες αλλαγές του ΠΑΣΟΚ, όπως τα διαζύγια και οι φάκελοι.

Τουλάχιστον παραδεχτείτε το.

Μην βαφτίζετε επενδύσεις, τα δώρα σε συγκεκριμένες κοινοπραξίες, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς το 17ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum.

Ας μην μιλούν κάποιοι για πόνο, στεναχώρια και να επιρρίπτουν ευθύνες στους προηγούμενους. Και εσείς τι κάνατε; Δώσατε τα αεροδρόμια.

Στεναχωριέστε και χορεύετε ζεϊμπέκικο για φύγουν οι καημοί; Χορεύετε από πόνο για την νέα φτώχεια; Για όσους πεινάνε;

Η ιστορία γράφει ότι τα ασημικά δόθηκαν με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο που καταφέρατε είναι να δώσετε το φιλί της ζωής σε δύο τελειωμένα κόμματα και να προδίδετε καθημερινά όσους σας πίστεψαν και «έβαλαν πλάτη» προκειμένου να δουν για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση στη χώρα.

Αυτό είναι το όραμα της αριστεράς σήμερα;

Να υπενθυμίσω, ότι η αποχή βρίσκεται στο 45% και η ακροδεξιά ανεβαίνει συνεχώς.

 

Γιώργος Βούλγαρης

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version