Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Στηρίξτε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Στηρίξτε τους εργαζόμενους στο λαϊκό πολιτισμό

AIGINIONEWS: Στηρίξτε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Στηρίξτε τους εργαζόμενους στο λαϊκό πολιτισμό AIGINIONEWS: Στηρίξτε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Στηρίξτε τους εργαζόμενους στο λαϊκό πολιτισμό

Στηρίξτε το λαϊκό πολιτισμό. Στηρίξτε τους εργαζόμενους στους πολιτιστικούς συλλόγους.

Το πλήγμα που δέχθηκε ο πολιτισμός στην χώρα μας, δεν άφησε αλώβητους και τους πολιτιστικούς συλλόγους. Εκδηλώσεις, πανηγύρια και φεστιβάλ που χρόνια τώρα στήριζαν την τοπική οικονομία, τις τοπικές επιχειρήσεις και του πιο απομακρυσμένου χωριού, αλλά και την οικονομική επιβίωση των ίδιων των συλλόγων, βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Παράλληλα χιλιάδες εργαζομένων –δάσκαλοι χορού, μουσικοί, δάσκαλοι χορωδιών, δάσκαλοι θεάτρου, δάσκαλοι εικαστικών κ.ά. - βρίσκονται σε επισφάλεια, μη γνωρίζοντας αν θα ξαναλειτουργήσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στους οποίους εργάζονταν και πότε.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία, δεν έδειξαν το απαραίτητο ενδιαφέρον για αυτό το κομμάτι του πολιτισμού, του λαϊκού πολιτισμού μας.
Με γενικό σύνθημα «Είμαστε εδώ ΔΕΝ είμαστε αόρατοι» 4500 εργαζόμενοι και μέλη διοικητικών συμβουλίων πολιτιστικών συλλόγων ζητούν με ψήφισμα τους την πραγματοποίηση κάθε μορφής εκδήλωσης και τη συνέχιση της διδακτικής δραστηριότητας σύμφωνα με τα πρωτοκόλλα που έχουν ανακοινωθεί.
Προτείνοντας, επιπρόσθετα για το Σεπτέμβριο, τη δημιουργία μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, αν οι όροι προφύλαξης συνεχίσουν αν ισχύουν, τη διατήρηση και αύξηση των κανόνων υγιεινής στους χώρους που πραγματοποιούνται τα μαθήματα, την εφαρμογή όσων θα ισχύσουν για σχολεία, φροντιστήρια και αθλητικά σωματεία και για τους εργαζομένους στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Σεβαστείτε το Λαϊκό Πολιτισμό-Σεβαστείτε τον Παραδοσιακό Χορό-Στηρίξτε τη βιωσιμότητα των Πολιτιστικών Συλλόγων -Στηρίξτε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.
Είμαστε εδώ ΔΕΝ είμαστε αόρατοι


Υ.Γ. Για το ψήφισμα μπορείτε να ενημερωθείτε στην παρακάτω διεύθυνση
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/elliniki_kyvernisi__stirixte_toys_politistikoys_syllogoys_stirixte_to_laiko_politismo_/
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version