Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εντυπωσιακές σχολικές χορωδίες με διαφορετικό ύφος, ρεπερτόριο και  ήχο εμφανίζονται καθημερινά στα πλαίσια της 10ης Διεθνούς Συνάντησης  Σχολικών Χορωδιών επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη ότι το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία, αλλά είναι ζωντανός πυρήνας της κοινότητας, που συμμετέχει στα πολιτιστικά πεπραγμένα.

Η χορωδία αποτελεί το παράδειγμα της διάδρασης μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν στο σχηματισμό της. Είναι δηλαδή φύσει και θέση μια ομαδική και συνεργατική δραστηριότητα. Ως προς αυτή τη λειτουργία  χαρακτηρίζεται ως ένα υψηλό παιδαγωγικό εργαλείο ή καλύτερα ως μια παιδαγωγική μέθοδο δημιουργίας ανθρώπων με συλλογική συνείδηση.

 Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, και σήμερα Τρίτη  6η Μαρτίου 2018 στις 8:15 μ.μ., ο  κορυφαίος αυτός Χορωδιακός θεσμός, στην αίθουσα εκδηλώσεων  του HOTEL Kierion.  

 Ιδιαίτερα εντυπωσίασαν μέχρι σήμερα τα μουσικά σύνολα των Μουσικών Σχολείων Τρικάλων, Λαμίας, Καρδίτσας καθώς και η χορωδία του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Μεσολογγίου, ενώ αξίζουν πολλούς επαίνους  και στη Χορωδία του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» Καρδίτσας.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Claude Debussy (1862-1918) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, Gioachino Rossini (1792-1868) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Charles Gounod (1818-1893) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, François Couperin (1668-1733) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giulio Caccini (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Pomponio Nenna (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Adriano Banchieri (1568-1634) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Loyset Compère (1445-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του και Pierre de La Rue (1460-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

 Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών διοργανώνεται στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που ξεκίνησε το 1983  και αποτελεί το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Απρίλιο) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

 

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός Θεσμός του Νομού για 36 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, την ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβαλ.

 

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικούς χώρους, στην Καρδίτσα

[Aίθουσα Eκδηλώσεων      “HOTEL KIERION” από 1-8 Μαρτίου ] και στο Μουζάκι 

[Αίθουσα Εκδηλώσεων “ MOUZAKI  PALACE HOTEL” από 9-18 Μαρτίου],

προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 ο κορυφαίος θεσμός μεταφέρεται στο Μουζάκι και στην αίθουσα εκδηλώσεων του MOYZAKI PALACE HOTEL.

Την  10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών παρουσιάζει για ακόμη μία φορά ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας .

6η ΗΜΕΡΑ  ΤΡΙΤΗ 6/3/2018-ΩΡΑ  8.15μ.μ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΗΟTEL ΚΙΕRΙΟΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 1) Χορωδία  2ου Γυμνασίου Κιλκίς υπό τη διεύθυνση της Ζιώγας Δήμητρας

 2)Χορωδία Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας  υπό τη διεύθυνση της Λίλας Σούση &

3 ) Χορωδία Κατηχητικών Σχολείων Ιεράς Μητροπόλεως  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ &

                              Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.

  ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version