Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παραδοσιακή μουσική πανδαισία στη μουσικο-χορευτική εκδήλωση των «ΦΩΤΙΩΝ 2018»

Mια ξεχωριστή συναυλία του τμήματος παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» με τη συμμετοχή

 της Νεανικής Χορωδίας και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών  του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» είχαν την τύχη να απολαύσουν το απόγευμα της Παρασκευής, οι φίλοι της μουσικής στο αμφιθέατρο του  «Αγίου Φωτίου».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Φώτια 2018».

Τη μουσική εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και

εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές των μουσικών και χορευτικών τμημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως. Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε άνθρωπος με την ενασχόλησή του με την μουσική.

Καλλιτέχνες που τιμούν τις ρίζες τους ταξίδεψαν το κοινό σε σύγχρονα μουσικά μονοπάτια της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής, σε παραδοσιακούς ήχους που επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων, ερμηνειών και παραδοσιακών τραγουδιών.

Τα «Φώτια 2018» συνεχίζονται τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ., στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φωτίου, με τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Προστάτη του Πνευματικού Κέντρου.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version