Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συναυλία-αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στον Σταύρο Ξαρχάκο

 για τη στήριξη του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου –Συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

          Συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο που ταυτόχρονα θα αποτελεί και συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης.

          Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων ΑμεΑ ν. Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΦΕΛΕΣ», της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Πιερίας και έχει ως σκοπό την ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

          Θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 9μ.μ. στο θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και αντί εισιτηρίου θα γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διαρκείας.

          Μια ακόμη αξιόλογη δράση της  ορχήστρας ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Δημήτρη Καραπινίδη που υλοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί  πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος στην αρχή της σταδιοδρομίας του έγραψε κυρίως μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και ακολούθως συνέθεσε μεταξύ άλλων τραγούδια σε περισσότερους από 42 δίσκους μεγάλων ερμηνευτών, καθώς και μουσική για τηλεοπτικές παραγωγές, για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

          Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωτική σύσκεψη με την παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφία Μαυρίδου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

          Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Κοσέογλου, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ. Δημήτρης Κυριακού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου κ. Κώστας Πετρίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων ΑμεΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ» κα Γεωργία Κατσαλή, η Πρόεδρος του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΦΕΛΕΣ» κα Σημέλα Σιδηροπούλου, η κα Ιωάννα Μαυρίδου ως εκπρόσωπος ης Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και οι κυρίες Αθανασία Μελιάδου και Κατερίνα Ιορδανίδου ως εκπρόσωποι της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

 

          Ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας, αφού μετέφερε τις τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον ιδιαίτερο ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου και όλους τους συλλόγους που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

          Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε για ακόμη μια φορά σε μια μοναδική εκδήλωση με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, ένα πολιτιστικό γεγονός που συνδυάζεται φέτος με τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός μπορούν να είναι η διέξοδος από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που όλοι βιώνουμε».   

          Μια ιδιαίτερη  κοινωνική πρωτοβουλία με τη συνέργεια πολλών φορέων, όπου θα ενώσει νέους μουσικούς και κοινό για την ενίσχυση  του Κοινωνικού Παντοπωλείου  της Ιεράς Μητροπόλεως  που εξυπηρετεί σήμερα περίπου εξακόσιες  οικογένειες. Μοναδικό εισιτήριο θα είναι η προσφορά σε τρόφιμα, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, είδη που μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου θα καλύψουν ανάγκες των ωφελούμενων οικογενειών.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version