Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Kοινωνική εκδήλωση διακρατικού χαρακτήρα-17 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΚΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΟΝΑ

Μια πολύ σημαντική κοινωνική εκδήλωση διακρατικού χαρακτήρα διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή του Πετριτσίου Σερρών, δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα.

Παιδιά από τις προνοιακές δομές (ορφανοτροφεία, ιδρύματα κτλ.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της όμορης Περιφέρειας του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας θα συναντηθούν στο ελληνικό έδαφος για να περάσουν μια ευχάριστη και δημιουργική μέρα στο ποτάμι, που ενώνει τις δυο χώρες, με ιππασία, τοξοβολία και αντιπτέριση (μπάντμιντον).

Η συνάντηση των παιδιών θα γίνει στο φυλάκιο της Μεσαίας, οχτώ χιλιόμετρα από τη γέφυρα Στρυμόνα, στο δρόμο της Μεσαίας.

Η εκδήλωση – πρωτοβουλία, όπως είπε ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμης δράσεων «Συμμετέχω Ισότιμα» και στοχεύει στην εξοικείωση όλων των «ευπαθών» πληθυσμιακών ομάδων με κάθε έκφανση αθλητισμού, πολιτισμού, αγροτουρισμού κτλ.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Σιντικής, το ΑΠΘ (Τμήμα ΤΕΦΑΑ), ο ελληνικός στρατός με σκηνικό υλικό, η ΕΠΟΜΕΑ με διασώστες και υγειονομικό υλικό, η «Εγνατία Οδός ΑΕ», ο ΑΓΣ «Δίας» Σιδηροκάστρου, ο Ιππικός Όμιλος Σοχού «Φίλιππος», ο πολυχώρος «WE» Θεσσαλονίκης και μεγάλος αριθμός χορηγών.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version