Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016: Λογοτεχνία & Κινηματογράφος«6 Βιβλία – 6 Ταινίες» -Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ένα νέο ξεκίνημα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης έρχεται από την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Πιερίας με τα Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης. 

Συνοδοιπόροι μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας. Η πρότασή μας για τον Απρίλιο του 2016 είναι:  «6 Βιβλία – 6 Ταινίες».

Ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά προβολές ταινιών με παρουσία ειδικών ομιλητών, πανεπιστημιακών και δύο σκηνοθετών (Παντελής Βούλγαρης, Αστέρης Κούτουλας) θα θέσουν στο επίκεντρο τη συνάντηση Λόγου και Εικόνας.

Η μία τέχνη συναντά την άλλη, όχι μόνο μέσα στην μεγάλη οθόνη αλλά και στους δρόμους της πόλης με παράλληλες εκδηλώσεις:

Σάββατο 26 Μαρτίου POP play it again! από την Γεωργία Μπούκλα: Το σκηνικό στήνεται στο Αρχοντικό Τσαλόπουλου με αφίσες αναπαραστάσεων κλασικών κινηματογραφικών στιγμών, οι οποίες στη συνέχεια θα βρουν τη θέση τους και σε άλλα κομβικά σημεία και δρομάκια του κέντρου.

Έχοντας κατακλύσει με εικόνες την πόλη, στις 11 Απριλίου έρχεται ο λόγος. Η εξειδικευμένη ακαδημαϊκός Στέλλα Βατούγιου θα αναλύσει το χρονικό της πολυτάραχης σχέσης Λογοτεχνίας – Κινηματογράφου, ενισχύοντας την προσπάθειά μας  να ανθίσει η κινηματογραφική άνοιξη στην πόλη μας  και…

Η συνέχεια επί της οθόνης!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των Κινηματογραφικών Αφιερωμάτων Κατερίνης 2016

ΕΚΑΒΗ

Δευτέρα, 11-04-2016 «Λογοτεχνία και Κινηματογράφος» ΟΜΙΛΙΑ: Στέλλα Βατούγιου 19:00

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ

Τρίτη, 12-04-2016 «Μικρά Αγγλία» σκην. Παντελής Βούλγαρης 18:00 (παρουσία του σκηνοθέτη)

Τετάρτη, 13-04-2016 «Άμλετ» σκην. Grigori Kosinzew 18:00 (προλογίζει η Στέλλα Βατούγιου, φιλόλογος, πτυχιούχος σκηνοθεσίας κινηματογράφου, μεταπτυχιακό λαογραφίας)

Πέμπτη, 14-04-2016 Η κυρία από τη Σαγκάη σκην. Orson Welles 19:00 (προλογίζει ο Παναγιώτης Δόικος καθηγητής φιλοσοφίας Α.Π.Θ.)

Δευτέρα, 18-04-2016 Η όπερα της πεντάρας σκην. G.W. Pabst 19:00 (προλογίζει η Τζία Γιοβάνη δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου)

Τετάρτη, 20-04-2016 Ραν σκην. Akira Kurosawa 18:00 (προλογίζει ο Όμηρος Ξενίδης φιλόλογος, Δρ. φιλοσοφίας)

Πέμπτη, 21-04-2016 Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια σκην. Αστέρης Κούτουλας 19:00 (παρουσία του σκηνοθέτη)

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ 26-03-2016 POP: Play it again Georgia Boukla (street art poster exhibition)

11 με 21-04-2016 Ζωγραφιστές Κινηματογραφικές Αφίσες (Έκθεση, Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Καλλιτέχνικη Διεύθυνση: Γιάννης Ευθυμιάδης

 

 

 

Ξεκίνημα το Σάββατο για τα «Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016»

Με έναν ξεχωριστό τρόπο ξεκινούν τα Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016, καθώς το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης POP: play it again! θα παρουσιάσουν κινηματογραφικές εικόνες στο αρχοντικό πρώην Τσαλόπουλου.

Η καλλιτέχνης Γεωργία Μπούκλα, με πρωτοβουλία των Κινηματογραφικών Αφιερωμάτων Κατερίνης δέχτηκε την πρόσκληση και με τη σειρά της «έβαλε στο παιχνίδι» ερασιτέχνες συμμετέχοντες εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι αναπαρέστησαν εμπνευσμένα χαρακτηριστικές στιγμές του εγχώριου και όχι μόνο κινηματογράφου. Η συνέχεια δίνεται με την αφισοκόλληση των αναπαραστάσεων μια διαδικασία η οποία θα επεκτείνεται και σε άλλους δημόσιους αστικούς χώρους της πόλης όπως το κτίριο Ευκαρπίδη και το γήπεδο Πιερικού.

Το Pop: Present Occupant Project  είναι ένα πρόγραμμα σαφώς επηρεασμένο από την λαική κουλτούρα (popular culture) που στοχεύει να εξετάσει εικαστικές δράσεις της σύγχρονης τέχνης εκτυλισσόμενες σε αναλόγου αισθητικής δημοσίους, αστικούς ή και εναλλακτικούς χώρους. Το πρόγραμμα, που έχει ήδη καταγράψει σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή, φιλοξενείται φέτος για πρώτη φορά στην πόλη της Κατερίνης με τον τίτλο «Play it again» (παίξ’ το ξανά).

Γεωργία Μπούκλα - Βιογραφικό

Η Γεωργία με καταγωγή από τον Κορινό Πιερίας ζει και εργάζεται στο εξωτερικό από το 1991. Με βάση την Αγγλία από το 1996 σπούδασε αρχικά παιδαγωγικές επιστήμες και συνέχισε με σπουδές στις Καλές Τέχνες. Ολοκλήρωσε το 2006 όταν αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Art & Design στο πανεπιστήμιο του Loughborough.

Από τότε η καλλιτεχνική της διαδρομή την βρίσκει να συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και να συνεργάζεται με διάφορους εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία απο το 2009 και το Henry Moore Institute από το 2012. Παράλληλα επιμελείται και οργανώνει ημερίδες και σεμινάρια.

Στην Πιερία ήταν μεταξύ των εμπνευστών και διοργανωτών του Πρότζεκτ Ολύμπολις στον Πλαταμώνα το 2008, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου. Πρόσφατα έχει συμμετάσχει σε Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Αφίσας («Cheap», Μπολόνια) και σε έκθεση στην Αγγλία που πραγματεύεται ζητήματα του αστικού τοπίου, με τίτλο «Displacement».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version