Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση CIOFF με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Τα μέλη του Ελληνικού Εθνικού τμήματος και της Επιτροπής Νέων του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης) υποδέχθηκε  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γεν. Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος CIOFF κ. Κωτίκας Δημήτριος, το μέλος κ. Γκούτζας Ευάγγελος, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Νέων του CIOFF κ. Ιωαννίδης Κώστας, κ. Κωτίκας Χαρίλαος, κα Οικονομίδου Δέσποινα και κα Παπαπέσιου Εμμανουέλα καθώς και ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Μητσοκάπας Γρηγόρης, μιας και η Εστία αποτελεί μέλος του CIOFF.

Η  Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου αφού εξήρε τη συμβολή του CIOFF στον  πολιτισμό,  στην ενδυνάμωση και προώθηση της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μέλημά μας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του CIOFF είναι μέσω δράσεων πολιτισμού που θα διοργανωθούν να προσεγγίσει και να γνωρίσει η Πιερία τους σκοπούς και το έργο που επιτελεί το CIOFF σε παγκόσμιο πολιτισμικό επίπεδο. Κάθε περιοχή που διοργανώνει φεστιβάλ CIOFF, γίνεται κατ’ αρχήν χώρος συνάντησης και αλληλογνωριμίας νέων ανθρώπων με διαφορετική προέλευση και πολιτισμό και μέσα από, τη μουσική, το χορό, ήθη και έθιμα σφυρηλατούνται δεσμοί φιλίας και συνεργασίας».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version