Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πρωτοβουλίες του Φεστιβάλ Ολύμπου για τον πολιτισμό

Κύκλο συναντήσεων πραγματοποίησε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με αρμόδιους φορείς, για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό της Πιερίας και κυρίως τους χώρους που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.

 Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευόμενος από μέλη της διοίκησης, επισκέφθηκε αρχικά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, με την οποία συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης της μελέτης ανακαίνισης του αρχαίου θεάτρου Δίου.

Η κ. Μαυρίδου ενημέρωσε πως ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της μελέτης και έχει ανατεθεί σε μελετητή η σύνταξη της, η οποία σε συνεργασία με την ΕΦΑ, προβλέπει ένα σύνολο σημαντικών παρεμβάσεων στο αρχαίο θέατρο Δίου.
Η κ. Αντιπεριφερειάρχης με την ευκαιρία ανακοίνωσε και την επιχορήγηση της περιφέρειας για το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ακολούθησε η συνάντηση με την Πιερική Αναπτυξιακή, όπου η Δ/ντρια κ. Μπέτυ Παρτσαλίδου, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΟΡΦΕΟ, για τη διαδικασία ανάθεσης και σύνταξης της μελέτης του αρχαίου θεάτρου Δίου, καθώς και τη χρηματοδότηση του λευκώματος, του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με την επίσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η Προϊσταμένη κ Σταυρούλα Σδρόλια, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία, για τα έργα που θα εκτελεστούν στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου, την ανακαίνιση της εισόδου, τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και τη χρηματοδότηση του αρχαίου θεάτρου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τον πρόεδρο στις συναντήσεις αυτές συνόδευαν τα μέλη της διοίκησης Βασίλειος Δήμου και Ραφαήλ Μετενίδης

Συνάντηση τέλος, με το Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, είχε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα πολιτισμού ενώ τη συζήτηση απασχόλησαν οι χώροι εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Εκτός του θεάτρου, των αρχαίων Λειβήθρων, του κάστρου Πλαταμώνα, της Παναγίας Κονταριώτισσας , ειδική αναφορά έγινε για το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.

Ο Δήμαρχος θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, όπου θα τεθούν όλα τα παραπάνω θέματα που αφορούν τις πολιτιστικές υποδομές και τις αρχαιότητες της Πιερίας.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version