Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πρόεδρος της Βουλής: «Ένας χώρος παρατημένος και εγκαταλελειμμένος μετετράπη σε μια λειτουργική, εντυπωσιακή εκθεσιακή αρένα»

AIGINIONEWS: Πρόεδρος της Βουλής: «Ένας χώρος παρατημένος και εγκαταλελειμμένος μετετράπη σε μια λειτουργική, εντυπωσιακή εκθεσιακή αρένα» AIGINIONEWS: Πρόεδρος της Βουλής: «Ένας χώρος παρατημένος και εγκαταλελειμμένος μετετράπη σε μια λειτουργική, εντυπωσιακή εκθεσιακή αρένα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της έκθεσης σύγχρονης τέχνης Portals/Πύλη, σε προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν, κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, μίλησαν ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, και η Διευθύντρια του ΝΕΟΝ, κυρία Ελίνα Κουντούρη.
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στον νέο σύγχρονο χώρο πολιτισμού της Αθήνας, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι όταν ο οργανισμός ΝΕΟΝ πρότεινε στη Βουλή να ενεργοποιηθεί το τμήμα του Καπνεργοστασίου που έμενε αναξιοποίητο, το πρώτο πράγμα που όφειλε να κάνει ήταν να μην εγείρει εμπόδια στην ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση.
«Δεχθήκαμε λοιπόν με μεγάλη χαρά αυτή την πρόταση και αντιδράσαμε ακαριαία και όχι μόνο δεν δημιουργήσαμε εμπόδια, αλλά συνεργαστήκαμε άψογα», σημείωσε ο κ. Τασούλας, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα είναι πως μέσα σε λίγους μήνες ένας παραμελημένος χώρος 6.500 τετραγωνικών μέτρων «μετετράπη σε μια λειτουργική, εντυπωσιακή εκθεσιακή αρένα».
Ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση Πύλη, τόνισε ότι «αυτά τα 59 έργα, όχι μόνο μας εμπνέουν, μας προβληματίζουν και καλλιεργούν τη φαντασία μας, αλλά στην ουσία τα έργα και οι καλλιτέχνες δημιουργοί τους δίνουν το στίγμα μιας πρωτοποριακής συμμετοχής της Ελλάδος στα παγκόσμια δρώμενα της σύγχρονης τέχνης».
Ο κ. Τασούλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ανήσυχος πολίτης, ο πολίτης που προβληματίζεται, είναι ο πολίτης πάνω στον οποίο θα στηριχθούμε για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα από αυτήν την οποία παραλάβαμε».

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version