Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Zero Waste- Μηδενικά Απορρίμματα - 23 /2/2021

AIGINIONEWS: Zero Waste- Μηδενικά Απορρίμματα-23 /2/2021 AIGINIONEWS: Zero Waste- Μηδενικά Απορρίμματα-23 /2/2021

Η φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων είναι μια φιλοσοφία που ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό των πόρων, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιηθούν.

 Την τακτική Τρίτη, 23 Φεβ 2021, στις 20.00 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής Άγιος Γεώργιος θα μεταδίδει live στο facebook την συζήτηση των ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ με την κα Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου για το Zero Waste-Μηδενικά Απορρίμματα.

Η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (αγρότισσα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Νέος Σκοπός Σέρρες) έχει ενστερνισθεί την σκοπιμότητα του Zero Waste και μάλιστα ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή χρήσιμων προϊόντων με βάση την «φιλοσοφία» των Μηδενικών Απορριμμάτων.

Το κίνημα Zero Waste έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους ανθρώπους στην αλλαγή του τρόπου ζωής τους και των πρακτικών τους ώστε αυτές ναμιμούνται έναν βιώσιμο και φυσικό κύκλο ζωής, κατά τον οποίο όλα τα απορριφθέντα υλικά θα έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να αποτελούν πόρους (πρώτες ύλες) προς χρήση από άλλους ανθρώπους.

Το Zero Waste (Μηδενικά Απορρίμματα) σημαίνει σχεδιασμός και διαχείριση των προϊόντων και διαδικασιών για την συστηματική αποφυγή & εξάλειψη του όγκου και της τοξικότητας των αποβλήτων και των υλικών, τη διατήρηση και την ανάκτηση όλων των πόρων, και τον τερματισμό της καύσης ή ταφής των αποβλήτων.

Η υιοθέτηση ενός Zero Waste-Μηδενικά Απορρίμματα τρόπου ζωής μπορεί να εξαλείψει όλες τις ρίψεις απορριμμάτων στο έδαφος, το νερό ή τον αέρα που αποτελούν απειλή για την υγεία του πλανήτη, των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών.
 

Τα «R» του Zero Waste- Μηδενικά Απορρίμματα είναι:
1) Refuse- Άρνηση για κατανάλωση και προϊόντα που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά.
2) Reduce- Μείωση στο ελάχιστο αυτών που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.
3) Reuse- Επαναχρησιμοποίηση με προϊόντα που μπορούμε να ξανα- χρησιμοποιήσουμε ή/και να τα δώσουμε μια νέα χρήση.
4) Recycle-Ανακύκλωση για τα προϊόντα που δεν μπορούμε να αρνηθούμε, να μειώσουμε ή να ξαναχρησιμοποιήσουμε.
5) Rot-Κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων.
6) Repair-Επιδιόρθωση σε πολλά προϊόντα που μπορούν να επιδιορθωθούν ή να γίνουν μέρος άλλου προϊόντος.
7) Rehome-Επανασχεδίαση σπιτιού, ώστε η διαμόρφωση σπιτιού να γίνεται με τρόπο που να χρησιμοποιούνται ότι είναι όντως απαραίτητα.
8) Replant-Επαναφύτευση λαχανικών, βοτάνων και άλλων.
9) ReThink-Αλλαγή τρόπου σκέψης.

 

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Μενίδι, Αττική) επισημαίνει ότι το νέο κίνημα (zero waste) είναι, με άλλες λέξεις, η επαναφορά των αξιών και του τρόπου ζωής των αγροτών/ αγροτισσών, οι οποίοι ως φροντιστές της φύσης, αντιγράφουνε τις αξίες και τον τρόπο ζωής της πραγματικής ζωής, όπου όλα αποτελούν πόρους (πρώτες ύλες) προς χρήση από άλλους οργανισμούς μέσα στην φύση.

Μια απόλυτη κυκλική οικονομία, πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος.

Οι ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ αποφάσισαν να ξεκινήσουν την τακτική επικοινωνία- συζήτηση κάθε Τρίτη, βράδυ (στις 8μμ) στην πλατφόρμα zoom που εξασφάλισε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής με την υποστήριξη του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.

Επίσης δημιουργήθηκε η Ομάδα «ΓΥΝΑΙΚΕΣ της ΥΠΑΙΘΡΟΥ» στο facebook και μάλιστα οι συζητήσεις πλέον αναμεταδίδονται ζωντανά από το προφίλ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, με δυνατότητα σε όποιον/αν θέλει, να υποβάλλει ερωτήσεις και να γράψει σύντομες τοποθετήσεις, ταυτόχρονα.

Όλες οι δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις και αφιερώματα είναι διαθέσιμες σε video στο fecebook στην Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής.

 

Την Τρίτη, 23 Φεβ 2021, στις 20.00 οι αγρότισσες προσκαλούν τις Γυναίκες της Υπαίθρου σε συζήτηση για το Zero Waste-Μηδενικά Απορρίμματα στο
https://us02web.zoom.us/j/87835863219?pwd=d2dmRlUwRlJMN016aGxsZnk 1d0UzZz09 , με την κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου.

Πληροφορίες

κα Μάγδα  Κοντογιάννη, Κτηνοτρόφος, 6932094231.
Για την καταγραφή. Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version