Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: Σεβασμός στο δημόσιο χώρο - ανεξέλεγκτη ρύπανση

AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: Σεβασμός στο δημόσιο χώρο - ανεξέλεγκτη ρύπανση AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: Σεβασμός στο δημόσιο χώρο - ανεξέλεγκτη ρύπανση

Τη συμβολή των ΠΑΕ ζήτησε ο Δήμαρχος για να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη ρύπανση.

Τα μέλη των οργανωμένων οπαδών συνδέσμων της πόλης, να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου καλεί ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος καταδικάζοντας τα περιστατικά με υβριστικά και γηπεδικά συνθήματα, που βανδαλίζουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, μεταβάλλοντας σε καμβά: κτίρια, μνημεία, τοιχογραφίες (γκράφιτι) κ.α.
Τις ασύδοτες και απολίτιστες αυτές συμπεριφορές οπαδών καταδίκασε τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ενώ στις προθέσεις του Δημάρχου είναι η επαφή και με άλλες ΠΑΕ για κοινή δράση για τον περιορισμό αυτών φαινομένων.
«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διοίκησης είδαμε θετικά τα εικαστικά έργα που ομορφαίνουν την πόλη, είτε αυτά δημιουργούνται με την τεχνοτροπία του γκράφιτι, είτε με άλλα μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης. Άλλο όμως είναι οι οργανωμένες πρωτοβουλίες σε καθορισμένους χώρους και άλλο η ανεξέλεγκτη παρέμβαση, που δεν συνιστά δημιουργική έκφραση, αλλά υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον και την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, ενώ όπως επισημαίνει «ο σεβασμός από όλους του δημόσιου χώρου, συνιστά προϋπόθεση για να τον χαρούμε κάτοικοι και επισκέπτες».
Αξίζει αν σημειωθεί, ότι, οι πράξεις ασυνείδητων αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος συντήρησης της πόλης, το οποίο καλούνται να πληρώσουν όλοι οι δημότες, καθώς εκ των πραγμάτων οι υπηρεσίες του Δήμου τακτικά ασχολούνται με την αντιμετώπιση βανδαλισμών. Όπως μάλιστα διευκρινίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αυτής της μορφής οι βανδαλισμοί σε δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους ή ακόμα και ιστορικά μνημεία από γκράφιτι και πολιτικά, ποδοσφαιρικά ή ρατσιστικά συνθήματα τιμωρούνται αυστηρά από το νόμο.

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version