Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 καθαρίζουμε την παραλία Αλυκής Κίτρους!

AIGINIONEWS: Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 καθαρίζουμε την παραλία Αλυκής Κίτρους! AIGINIONEWS: Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 καθαρίζουμε την παραλία Αλυκής Κίτρους!

Κάλεσμα για συμμετοχή στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αλυκής Κίτρους απευθύνει και πάλι ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, για την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Η δράση διοργανώνεται σε συνέχεια του εθελοντικού καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Μάιο στην ίδια παραλία, κατά την οποία περισυλλέχθηκαν περί τους 13 τόνους σκουπιδιών! «Με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, κατορθώσαμε να αλλάξουμε τελείως την όψη της παραλίας αυτής που, σύμφωνα με τα αποτελέσματα καταγραφών στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, ήταν μία από τις πιο ρυπασμένες στη Μεσόγειο. Μετά από την υπόσχεση που δώσαμε στους κατοίκους της περιοχής, απευθύνουμε και πάλι έκκληση για ευρεία συμμετοχή, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό της», αναφέρει η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Αθηνά Παναγιώτου.
Σημειώνεται ότι η παραλία αυτή αποτελεί τμήμα προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 και περιλαμβάνει ευαίσθητα και πολύτιμα οικοσυστήματα, όπως είναι οι αμμοθίνες, που με τη σειρά τους φιλοξενούν –μεταξύ των άλλων- τους πιο σημαντικούς πληθυσμούς χερσαίας χελώνας στην Ευρώπη!
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και με τη στήριξη του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελληνικές Αλυκές ΑΕ και με τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea.

Το ραντεβού για τον καθαρισμό θα δοθεί στις 10 το πρωί στην εταιρεία Ελληνικές Αλυκές ΑΕ. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή πολλοί φορείς της περιοχής. Σύλλογοι και φορείς μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310794811. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version