Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Θεσσαλονίκη: 2η Energy Union Future Leaders Academy 12 έως 14 /4/2019

Σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη στην έναρξη της 2ης Energy Union Future Leaders Academy με σημαντικές ομιλίες και ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ με υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο της ενέργειας.

Στις 3 μέρες που θα ακολουθήσουν, περισσότεροι από 20 εισηγητές, στελέχη εταιριών, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και μέλη Ρυθμιστικών Αρχών θα εκπαιδεύσουν τους 40 σπουδαστές από την Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Κύπρο, Σκόπια, Αλβανία, Σλοβενία, Τσεχία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Ρωσία που επιλέχτηκαν για το πρόγραμμα.

Μπορείτε να τους γνωρίσετε όλους από κοντά και να παρακολουθήσετε μερικές κρίσιμες τοποθετήσεις για το μέλλον της Ενεργειακής Ένωσης, στην τελετή έναρξης που είναι ανοιχτή για το κοινό, την Παρασκευή 12/4 στις 16:00 στο νέο δημαρχείο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                                                    

Η ενέργεια είναι ένας πολυδιάστατος τομέας και βρίσκεται στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης. Αυτό είναι ακόμη σημαντικότερο στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπήρξε ισχυρή δέσμευση για την εφαρμογή της Ενεργειακής Ένωσης σε όλα τα κράτη μέλη. Η ενέργεια αναγνωρίστηκε επισήμως ως βασικό στοιχείο για το μέλλον της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς η ενεργειακή διαφοροποίηση και η ασφάλεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της ΕΕ και των εθνικών πλαισίων.

Ωστόσο, τα ενεργειακά συνδικάτα δεν διαμορφώνονται αυτόματα. είναι μάλλον τα άτομα και οι ομάδες που οδηγούν τη διαδικασία και τελικά μετατρέπουν το όραμα σε πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, το Ελληνικό Ενεργειακό Φόρουμ και η ACT έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να φιλοξενήσουν μια "Ενεργειακή Ακαδημία", με την φιλοδοξία να αναδείξουν τις σύγχρονες προκλήσεις της ενεργειακής πολιτικής και να αυξήσουν την εμπορική ευαισθητοποίηση των φοιτητών και των νέων επαγγελματιών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Αυτό ακολουθεί την πρώτη τέτοια Ενεργειακή Ακαδημία, η οποία διοργανώθηκε με επιτυχία το Νοέμβριο του 2017 από το Ελληνικό Ενεργειακό Φόρουμ και το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και εγκαινιάστηκε από τον αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maroš Šefčovič.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, με τίτλο "Μελλοντικοί ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης", επιδιώκουμε για μια ακόμη φορά να εντοπίσουμε 30 φοιτητές υψηλού επιπέδου και νέους επαγγελματίες με αποδεδειγμένο, γνήσιο ενδιαφέρον για την Ενέργεια και με τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν στον τομέα αυτό στο μέλλον . Ο στόχος της Ενεργειακής Ακαδημίας είναι να εκπαιδεύσει αυτά τα πολλά υποσχόμενα 30 νέα άτομα σχετικά με τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης και τα οφέλη της για την περιοχή και να τονίσει το αναπόσπαστο στοιχείο της "περιφερείας" στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική.
Θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέσω στοχευμένων σεμιναρίων σχετικά με τις πτυχές υλοποίησης της Ενεργειακής Ένωσης, καθώς και σε εργαστήρια με επιτυχημένους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σχετικά με το πλήρες φάσμα ενεργειακών θεμάτων που είναι επί του παρόντος κρίσιμα για την περιοχή.

Ακριβώς όπως το 2017, η Ακαδημία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι υπεύθυνος για την Ενωση Ενέργειας, Maroš Šefčovič. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 100% και ως εκ τούτου οι συμμετέχοντες δεν θα υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλη εγγραφής για τη συμμετοχή τους. Όλα τα έξοδα διοργάνωσης θα καλυφθούν από χορηγίες που έχουμε εξασφαλίσει. Επιπλέον, οι προθέσεις των διοργανωτών είναι να καλύψουν τα πλήρη έξοδα ταξιδίου και διαμονής όλων των επιτυχημένων υποψηφίων.
Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία μπορούν να υποστηρίξουν οι πιο ελπιδοφόροι νέοι Ευρωπαίοι στον τομέα της Ενέργειας.
Εάν είστε αποφασισμένοι να γίνετε "ηγέτης ενέργειας του αύριο", προσβλέπουμε στην αίτησή σας.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ
Η Ενεργειακή Ακαδημία θα προσπαθήσει να επιτύχει τους ακόλουθους βασικούς στόχους:
Να αναγνωρίσουν σπουδαστές, ερευνητές και νέους επαγγελματίες με πραγματικό ενδιαφέρον για τις ενεργειακές σπουδές και την προθυμία να υπερέχουν σε αυτόν τον τομέα
Να γίνει φυτώριο για τους ηγέτες ενέργειας του μέλλοντος στην περιοχή.
Να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τους στόχους της Ενεργειακής Ένωσης και τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης.
Προώθηση της ενεργειακής διαφοροποίησης και της ενεργειακής ασφάλειας της Περιφέρειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version