Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές παρεμβάσεις ανάπλασης στην οδό Αγίας Λαύρας

Στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου, βάσει του ισχύοντος εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ως προς τις θέσεις των πεζοδρομίων και των χώρων στάθμευσης εντάσσονται οι παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες είναι σε εξέλιξη στην οδό η Αγίας Λαύρας και πιο συγκεκριμένα από το ύψος του ημικόμβου της οδού Τερζοπούλου έως το ύψος της οδού Αθ.Αστερίου.

Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται επίσης, στην τοποθέτηση κυβόλιθων (με έμφαση στη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον), πολυχρηστικών νησίδων, καθώς και σε δενδροφυτεύσεις,με στόχο η ανάπλαση σε όλο το μήκος της οδού Αγίας Λαύρας να έχει κοινά χαρακτηριστικά και να συνδέεται αρμονικά με τη νέα πλατεία Δημοκρατίας, η οποία μεταμόρφωσε εντυπωσιακά και αναβάθμισε πλήρως την «καρδιά» του Δήμου Κατερίνης.

«Η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού  χώρου, για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων  αναγκών των κατοίκων της πόλης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης που υλοποιούμε σε όλη την έκταση του Δήμου Κατερίνης αναβαθμίζουμε αισθητά την ποιότητα ζωής των πολιτών» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, γενικότερα σε εξέλιξη είναι έργα του Τεχνικού Προγράμματος, τα οποία αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version