Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΚΜ KAI TOY ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 .

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες κωπηλασίας και οικοτουρισμού στον ποταμό Αλμωπαίο στη Σκύδρα, στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετέχω Ισότιμα», με τη συμμετοχή ατόμων με σύνδρομο Down από τις δομές του τομέα ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τις δράσεις υποστήριξαν, με τη διάθεση σκαφών και διασωστών, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών και το 723 Τάγμα Μηχανικού του Γ΄ Σώματος Στρατού. Ο εφοδιασμός των σκαφών με καύσιμα ήταν μια χορηγία της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια».

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε δράση αναδάσωσης στη δασική θέση «Αγνάντι Φιλύρου», με τη συμμετοχή παιδιών που φιλοξενούνται σε προνοιακές δομές του τομέα ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Φιλοξενεία και Ορφανοτροφεία). Τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, με τη βοήθεια των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, φύτεψαν  δέντρα στην περιοχή ενώ στο τέλος της εκδήλωσης απόλαυσαν το γεύμα τους στο «Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα τις προνοιακές δομές της περιοχής, στο σπουδαίο και δύσκολο έργο τους για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων. Εξασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των συνανθρώπων μας σε ποικίλες και στοχευμένες δράσεις πολιτισμού, άθλησης και ψυχαγωγίας, τις οποίες διοργανώνουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Η μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τις συγκεκριμένες δράσεις, μάς γεμίζουν με  χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση. Η αλληλεγγύη, βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας,  εκφράζεται μέσα από απλές αλλά ουσιαστικές πράξεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας»  δήλωσε σχετικά ο Συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version