Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Ολύμπου

Συνάντηση στα Πριόνια, για την δια ζώσης παρακολούθηση της προόδου των εργασιών του χρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ έργου με τίτλο: «Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Ολύμπου, εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας», 

είχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και ο Ειδικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης Δημήτριο Γεωργούλη, το Επίτιμο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης Κώστα Ζολώτα, τη σύζυγό του Irmhild Ζολώτα και τον υπεύθυνο λειτουργίας του αναψυκτηρίου «Πριόνια» Δημήτρη Κυρίτση, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν στους χώρους εκτέλεσης των έργων.

            Όπως διαπιστώθηκε με ικανοποίηση, οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αφορούν στην κατασκευή πέτρινων WC, στις οποίες θα εξυπηρετούνται και ΑΜΕΑ και στην δημιουργία ξύλινου οικίσκου που θα χρησιμοποιείται ως κέντρο πληροφόρησης και χώρος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

            Το ενδεχόμενο ασφαλτόστρωσης του τελευταίου χαλικόστρωτου τμήματος του οδικού δικτύου Λιτόχωρο - Πριόνια, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, που οδηγεί στην αφετηρία των αναβάσεων αλλά και της συντήρησης του οδικού δικτύου αυτού, συζήτησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου με τους εκπροσώπους της ΕΟΟΑ.

            «Οι υποδομές που υλοποιούνται στα Πριόνια προβλέπουν ήπια ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ορειβατικού – περιπατητικού - φυσιολατρικού τουρισμού, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβαση στους ορειβάτες που επισκέπτονται την Πιερία. Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου θα δώσουν την ευκαιρία ακόμα και σε ομάδες πληθυσμού που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την κορυφή του Ολύμπου να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με άνεση και ασφάλεια τουλάχιστον μέχρι τη θέση Πριόνια, που αποτελούν την κύρια πύλη εισόδου για τον Όλυμπο, για να θαυμάσουν και να απολαύσουν από κοντά το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

            «Ποιότητα και προσβασιμότητα ευρωπαϊκού τύπου στον Όλυμπο» υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, εκμυστηρευόμενος ότι η μελέτη ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σημαντικό τμήμα της οποίας καταλαμβάνει η δημιουργία κόμβου στη διασταύρωση του Α.Τ. Λιτοχώρου, με πολύ πιθανό ενδεχόμενο την κατεδάφισή του.

            Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημασία της  ανάδειξης του Ολύμπου και της τουριστικής ανάπτυξης με βάση πρωτίστως την αειφορία και της κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου που θα σέβεται τη φύση και δεν θα επιφέρει αλλαγές στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του Ολύμπου. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη δράση «Olympus on camera», στην οποία  5 διακεκριμένοι διεθνείς  bloggers, από 16 έως 20 Ιουνίου, θα βιώσουν την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας-του μυθικού Ολύμπου- προβάλλοντας διεθνώς τον Όλυμπο και την ποικιλομορφία της Πιερίας (παραλίες, φαράγγια, βουνό, θάλασσα, γαστρονομία, παράδοση κ.α.) τονώνοντας  την τουριστική κίνηση.

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version