Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Μ.Αλεξάνδρου

AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Μ.Αλεξάνδρου AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Μ.Αλεξάνδρου

Με στόχο να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών, ο Δήμος Κατερίνης συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειές του για την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση κενωθέντων περιπτέρων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες του Δήμου απομάκρυναν το κουβούκλιο περιπτέρου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 89 (στο ύψος του 4ου Δημοτικού Σχολείου). Της αποξήλωσης, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη μίσθωσης της σχετικής άδειας λειτουργίας του, με εισηγήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, λήφθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την κατάργησή του και ακολούθησε η απομάκρυνση του κουβουκλίου.

Τις εργασίες απομάκρυνσης συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργος Κυριακίδης, σύμφωνα με τον οποίο το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των κενωθέντων περιπτέρων, το οποίο εφαρμόζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.

Όπως σημειώνει ο κος Κυριακίδης: «Προτεραιότητά μας είναι η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων για τους πεζούς και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου».

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι: αντίστοιχες διαδικασίες απομάκρυνσης, θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα σε περίπτερα επί:

της οδού 19ης Μαΐου 33 (μετά την οδό Ζαλόγγου στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς),

της οδού Λ. Ιασωνίδη 77,

στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Τέλος, επί της της οδού Νίκης, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, στην Κοινότητα Παραλίας.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version