Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΠΙΕΡΙΑ: Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος - Παρατείνεται η περίοδος φύλαξης

AIGINIONEWS:ΠΙΕΡΙΑ: Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος - Παρατείνεται η περίοδος φύλαξης AIGINIONEWS:ΠΙΕΡΙΑ: Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος - Παρατείνεται η περίοδος φύλαξης

Έχουμε μπροστά μας πολλές εβδομάδες συναγερμού, ετοιμότητας και επαγρύπνησης.

Σας καλούμε να καλύψετε ένα από τα επόμενα κενά!

Αγαπητοί συμπολίτες,
Οι συνθήκες του ακραίου καύσωνα που βιώνουμε δημιουργούν ένα άκρως επικίνδυνο περιβάλλον μέσα στο οποίο εντός των επόμενων εβδομάδων, εξαιτίας της ξηρασίας που θα έχει δημιουργηθεί, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Δυστυχώς, θα ακολουθήσουν πολλές δύσκολες ημέρες ακόμη κι όταν τελειώσει ο καύσωνας!

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας αρκετές εβδομάδες συναγερμού, ετοιμότητας και επαγρύπνησης.

Για τον λόγο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας αποφασίσαμε να παρατείνουμε την περίοδο φύλαξης του δάσους και σας καλούμε να συνδράμετε στην προσπάθεια αυτή!

Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετωπίζουν τον νέο κίνδυνο με όλες τους τις δυνάμεις και χρειάζονται την βοήθεια όλων μας!

«Η δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» προσφέρει τεράστια βοήθεια στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η πρωτοβουλία σας είναι πολύ σημαντική διότι είστε συνεργάτες πλέον και αποτελείτε για εμάς μια αξιόπιστη και υπεύθυνη πηγή πληροφοριών.

Χάρη σε εσάς έχουμε περισσότερα «μάτια» έξω και αυτό μας διευκολύνει αφάνταστα στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή των περιστατικών.» αναφέρει ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Αντιπύραρχος κ. Κραγιόπουλος Δημήτριος.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, επιλέξτε τώρα μία από τις επόμενες ελεύθερες ημερομηνίες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ποιοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν διότι η ομάδα αυτή ίσως χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της, με διαφορετικό τρόπο και σε μια άλλη δύσκολη στιγμή.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα ό ένας θα χρειαστεί τη βοήθεια του άλλου!

Τώρα, όπως εδώ και 14 χρόνια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και φυλάμε το Δάσος! Σαν τα μάτια μας!

ΥΓ: Μέχρι 2 Αυγούστου 2021, ώρα 20:30. από τις 154 βάρδιες έχουν καλυφθεί οι 108, δηλαδή το 70,13% των ημερών φύλαξης, από μία ομάδα 91 οικογενειών, ενώ παραμένουν 46 κενά.

 

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
"Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"

Τηλ. 698 166 5158
ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version