Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

«Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας» Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  επιμορφωτική εσπερίδα  πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, σε συνδιοργάνωση με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.)

 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας  & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας- Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου «Εκπαίδευσης για την Αειφορία», με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας και θέμα «Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας χαιρετισμό απεύθυνε η Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου Πιερίας κα. Χάιδω Παπαχατζή η οποία αφού καλωσόρισε τους εισηγητές, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «το σχολείο στη σημερινή εποχή θέλουμε να καλλιεργεί τις ιδιαίτερες  ικανότητες των παιδιών, την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, να προωθεί την ομαδική εργασία και την κριτική σκέψη προετοιμάζοντας τα παιδιά σε μια αγορά εργασίας με έντονη εξειδίκευση που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς…..Μπορούμε όλοι μαζί Υπουργείο, Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι., Εργοδοτικές Ενώσεις να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της  σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασία με σοβαρότητα και ρεαλισμό».

Χαιρετισμό απεύθυναν η κα. Μελίνα Κορομήλη Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, ο  κ. Δημήτριος Σκαμπαρδώνης,  Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης και ο κ. Θεόδωρος Σιαμάγκας, Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.

Συντονιστής της εσπερίδας ήταν ο Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κ. Αθανάσιος Χαρίσης.

Πρώτος εκ των κεντρικών ομιλητών πήρε το λόγο ο  Δρ. Δημήτριος Γαϊτάνης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), αναλύοντας το θέμα: «Δημιουργώντας τη Σταδιοδρομία μας. Σύγχρονες προκλήσεις και αναγκαία χαρακτηριστικά. Ο ρόλος του ΕΟΠΠΕΠ». Με μια απλουστευμένη, κατανοητή και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση αναφέρθηκε αρχικά στο ρόλο, στα τμήματα και τα εργαλεία του ΕΟΠΠΕΠ και συνεχίζοντας παρουσίασε τις σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές για την επαγγελματική ανάπτυξη και μαθητεία σε σχέση με την ταχύτατη αλλαγή των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας, καθώς και την δύσκολη τρέχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Ο Δρ. Βάϊος Νταφούλης Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Αυτογνωσία και αυτοεπίγνωση ως παράγοντες στις επιλογές ζωής ενός/μιας εφήβου», ανέλυσε τις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή των εφήβων.

Τέλος η κα. Αργυρώ Ανθοπούλου Κοινωνική Λειτουργός Κ.Ε.Σ.Υ. Πιερίας, το οποίο παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη, ανέλυσε το θέμα: «Διαχείριση του άγχους των εξετάσεων από τους μαθητές/τριες και την οικογένεια και ποιοτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», τονίζοντας ότι το σχολείο και η οικογένεια οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος των παιδιών.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες Διευθυντές και Καθηγητές Σχολείων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, γονείς και μαθητές.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ακολούθησε μια χρήσιμη συζήτηση με σκοπό να λυθούν απορίες και να τεθούν προβληματισμοί, συγχαίροντας όλοι τους ομιλητές για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους.

Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης είναι: ο κ. Αθανάσιος Χαρίσης, Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία, 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας, ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας, ο κ. Θεόδωρος Σιαμάγκας, Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, η κα. Μελίνα Κορομήλη, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, ο κ. Αστέριος  Φάλλιας, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης, ο κ. Δημήτριος Σκαμπαρδώνης,  Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης και η κα. Μαρία Σατραζέμη, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης. Η δράση αφορά τα σχολεία Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σ.Ε.Ε. κ. Α. Χαρίση.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version