Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Στον Δήμο Κατερίνης το Α’ Βραβείο της καλύτερης συνδιοργάνωσης των εκστρατειών ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Με αφορμή την απονομή στον Δήμο Κατερίνης του πρώτου βραβείου της καλύτερης συνδιοργάνωσης των εκστρατειών ECOMOBILITY KAI FREE MOBILITY 2017-18, στις οποίες διαγωνίσθηκαν 11 Δήμοι της χώρας, τα μέλη των εμπλεκόμενων ομάδων και φορέων της πόλης μας πραγματοποίησαν μία συνάντηση ευχαριστιών και απολογισμού.

Όπως είναι γνωστό, οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY διοργανώθηκαν από το ECOCITY και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, από την περιοχή του Δήμου Κατερίνης, κατά τη φετινή σχολική περίοδο έλαβαν μέρος στις εκστρατείες, οι μαθητές της τρίτης τάξης του Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», τα οποία κατετάγησαν στην ιδιαίτερα τιμητική έκτη θέση ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία ανά την επικράτεια, ενώ, συμμετείχαν στην εκστρατεία τα παιδιά του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, & του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Κατερίνης.

Όπως τόνισε -  μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του δημάρχου Σάββα Χιονίδη - ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας:

«Η σημαντική αυτή διάκριση καταδεικνύει ότι η συμμετοχή στα συγκεκριμένα προγράμματα και η συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε θέματα αλλαγής συμπεριφοράς μετακίνησης μπορεί και πρέπει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινή λειτουργία  στην πόλη μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην εκπαιδευτική κοινότητα των σχολικών μονάδων, που πρωτοστάτησαν δημιουργικά στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας, που εργάστηκαν συντονισμένα  για την τοπική ευαισθητοποίηση μέσω της προβολής των δράσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και διοργάνωσης εκδηλώσεων με προσανατολισμό την αλλαγή συμπεριφορών, αλλά και την αξιοποίηση των προτάσεων τις οποίες διατύπωσαν οι μαθητές μας. Θα επανέλθουμε με ακόμη πιο δυναμική και δημιουργική συμμετοχή την επόμενη χρονιά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης θα λάβουν μέρος, στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, η οποία θα φιλοξενηθεί από τον Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version