Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΔΕ

Η ΕΛΜΕ Πιερίας υπογραμμίζει πως οι καινοτόμες δράσεις που προωθεί και η ΔΙΔΕ Πιερίας οι οποίες δένουν το σχολείο με τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι συστατικό στοιχείο του «νέου» σχολείου των δεξιοτήτων και των εφήμερων γνώσεων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε και το ¨πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας» που ανέπτυξε η ΔΙΔΕ Πιερίας σε συνεργασία με τον αυτοκινητόδρομο « Αιγαίου Α.Ε» και το ινστιτούτο οδικής ασφάλειας « Παύλος Μυλωνάς»

Υπογραμμίζεται ότι η «Αιγαίον Α.Ε» μαζί με την πολιτική παραχώρησης της κατασκευής των δρόμων με κρατική χρηματοδότηση βρέθηκε στο στόχαστρο του κινήματος ενάντια στα διόδια. Επισημαίνεται δε ότι τέτοιες ή άλλες δωρεές από την συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι απλά αμελητέες  μπροστά στα εκατομμύρια που κερδίζει από την εκμετάλλευση των διοδίων αλλά χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσει το πληγωμένο της πρόσωπο.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν φορείς του κράτους που είναι πιο κατάλληλοι στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά από μια εταιρεία που σαν τρωκτικό καταβροχθίζει δημόσιο χρήμα αποτέλεσμα άγριας φοροληστείας.

Η ΕΛΜΕ Πιερίας επειδή δεν την ενδιαφέρει ένα μίζερο σήμερα αλλά ένα ελπιδοφόρο αύριο για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και την μόρφωση που παρέχεται καταγγέλλει την πρωτοβουλία αυτή της ΔΙΔΕ Πιερίας και καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να διεκδικήσουν με τους αγώνες τους ένα πραγματικά  καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης  μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και χορηγούς

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version