Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και  Β/Θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: « Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους μικρούς και μεγάλους»

Εκδήλωση-γιορτή εκπαιδευτικού χαρακτήρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, από 10:00 π.μ – 13:00 μ.μ.  στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την έκθεση με τίτλο ΄΄Καλλιτεχνικές δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα υλικά ΄΄ με έργα μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων με υλικά κατασκευής ανακυκλώσιμα υλικά.

Μαθητές από όλη την Πιερία φιλοτεχνούν τα δικά τους έργα τέχνης-χρησιμοποιώντας πολύχρωμα και διαφορετικού είδους ανακυκλώσιμα υλικά-και καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για το περιβάλλον, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα ελπίδας για τη σωτηρία του πλανήτη. Τα καλύτερα έργα από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης θα βραβευθούν,  ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται και ομιλία στα παιδιά από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Νικόλαο Χηνόπουλο, για  την ανακύκλωση των υλικών , το σωστό τρόπο διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών, την εξοικονόμηση πόρων , την προστασία του περιβάλλοντος και τον τηλεφωνικό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112» για περιστατικά που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του.

Η εκδήλωση  έχει ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

«Με ευαισθησία και υπευθυνότητα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε τα τραγικά αποτελέσματα της καταστροφικής επέμβασης του ανθρώπου  στο φυσικό περιβάλλον και να αναλάβουμε δράσεις και να εφαρμόσουμε πολιτικές, που θα προάγουν τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πολίτη μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις. Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Άλλωστε, προστασία, αξιοποίηση και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου σημαίνει και ανάπτυξη», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version