Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Με κοινωνική ευαισθησία ανταποκρίθηκε άμεσα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο κάλεσμα των σχολικών μονάδων του Κορινού

Σοφία Μαυρίδου: Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού- Παιδείας- Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:«Η παιδεία, η ενημέρωση και η ασφάλεια των Ελληνοπαίδων είναι πάντα στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι η γνώση είναι δύναμη. Στην προκειμένη περίπτωση, η ενημέρωση για το "112": τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης είναι ασφάλεια και ζωή για όλους»

Με παραίνεση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, δόθηκε το έναυσμα στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, να αναλάβει να υλοποιήσει άμεσα το αίτημα των σχολικών μονάδων του Κορινού (Γυμνασίου και Λυκείου), για την ενημέρωση των μαθητών για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης - το "112".

Έτσι, το Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας, μετέβη την Πέμπτη 31.03.2016 στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου - Λυκείου του Κορινού, όπου μέσα από μια σπονδυλωτή παρουσίαση που αφορούσε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις σχολικές μονάδες αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται, τη θεωρητική προσέγγιση της προστασίας από τους σεισμούς και τις δασικές πυρκαγιές - ενόψει της καλοκαιρινής / αντιπυρικής περιόδου.

Για κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις, έγινε αναλυτική παρουσίαση της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η δωρεάν κλήση στο "112" τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη μείωση των ατυχημάτων που προκαλούνται από τον πανικό μας σε μια έκρυθμη κατάσταση (πυρκαγιάς, σεισμού, ατυχήματος), την εξασφάλιση της ασφαλούς διαφυγής και διάσωσής μας αλλά την παροχή βοήθειας στους γύρω μας.

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης "112":

Λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε με σκοπό να διευκολύνει την επικοινωνία των πολιτών με τις εθνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης (100, 199, 166)

Η κλήση προς το "112” είναι χωρίς χρέωση - ΔΩΡΕΑΝ και μπορεί να γίνει από: σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο (στην Ελλάδα και χωρίς κάρτα SIM) και από δημόσια τηλεφωνική συσκευή (χωρίς τηλεκάρτα)

Στην Ελλάδα, το "112” σας συνδέει με: την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS (1056), την Ευρωπαϊκή Ανοιχτή Τηλεφωνική Γραμμή για αγνοούμενα παιδιά (116000), ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης. Η επικοινωνία γίνεται στα Ελληνικά, Αγγλικά ή Γαλλικά ενώ η κλήση δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του καλούντος για την γρηγορότερη ανεύρεσή του.

Σε περίπτωση που η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση στο “112” πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν την περιοχή (υπηρεσία εθνικής και διεθνούς περιαγωγής)

Σε κάθε κλήση στο "112" δίνουμε τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς μας (Όνομα, Επίθετο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση του συμβάντος και ό,τι άλλο μας ζητηθεί) και ΜΟΝΟ εφόσον πάρουμε τη διαβεβαίωση για ακριβή κατανόηση της κατάστασης από τον συνομιλητή μας, ολοκληρώνουμε την κλήση.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι πάντα κοντά στην τοπική κοινωνία, αναλαμβάνοντας δράσεις και ενέργειες με πρωτοβουλία της ή / και σε συνεργασία με φορείς για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολικών μονάδων, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Έτσι, η πρόσφατη ενημέρωση στον Κορινό εντάσσεται στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της ΠΕ Πιερίας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας, που ξεκίνησε από τις αρχές του έτους με δύο ενημερώσεις Διευθυντών & Στελεχών Σχολικών Μονάδων της Πιερίας και συνεχίστηκε με την ημερίδα για το "112", στις 11 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, είναι πάντα έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε δράση / ενέργεια ευαισθητοποίησης / ενημέρωσης του πληθυσμού, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς με τη διάθεση του έμπειρου προσωπικού της ώστε να παρασχεθεί έγκυρη πληροφόρηση σε γνωστικά αντικείμενα της αρμοδιότητάς της.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version