Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κυπελλούχος κόσμου στην ποδηλασία ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης

Τον τίτλο του Κυπελλούχου Κόσμου κατέκτησε στο παγκόσμιο κύπελλο του Χονγκ Κονγκ ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης.

 Ο τίτλος αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία διότι τον κατέκτησε στο Όμνιουμ, το οποίο είναι το ολυμπιακό αγώνισμα, κάτι που δείχνει την εξαιρετική κατάσταση του πρωταθλητή της ποδηλασίας εν όψει των Αγώνων του Τόκιο.

Να σημειωθεί οτι ο Χ. Βολικάκης ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε τη δημιουργία ποδηλατοδρομίου στον Βόλο, άποψη που υιοθέτησε ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο Χονγκ Κονγκ διεξήχθη το 6ο, κατά σειρά, παγκόσμιο κύπελλο, και ο Χρήστος Βολικάκης μπήκε στην πίστα με στόχο, αυτή τη φορά, όχι το μετάλλιο αλλά την κατάκτηση του σπουδαίου τίτλου. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να αγωνιστεί με τακτική ώστε να αφήσει πίσω του τους έτερους διεκδικητές.

«Το επίπεδο ήταν πολύ ανεβασμένο. Σε αυτόν τον αγώνα δούλεψα με τακτική και πέτυχα τον στόχο μου. Αυτόν τον τίτλο τον κυνηγούσα, τον ήθελα πολύ. Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλείνει πολύ καλά για εμένα η πρώτη χρονιά της ολυμπιακής πρόκρισης και μπορώ να πω ότι είμαι με το ένα… πόδι στους Ολυμπιακούς. Μπορώ να πω ότι αυτή η χρονιά έχει πάει όπως ήθελα και έχει μειωθεί το άγχος για την πρόκριση και, έτσι, θα μπορέσω να αφιερωθώ καλύτερα στην προετοιμασία μου για το Τόκιο», δήλωσε ο Χρήστος Βολικάκης από το Χονγκ Κόνγκ, στην «Κ».

Ο πρωταθλητής μας είναι, μέχρι τώρα, πρώτος στις ατομικές προκρίσεις για το «Τόκιο 2020», ενώ το όνομά του «φιγουράρει» στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα αγωνίσματα του Σκρατς και των Πόντων. Σήμερα, ύστερα από αυτή την επιτυχία, αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη θέση και στο Όμνιουμ.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version