Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: Αθλητές και αθλήτριες της πόλης μας στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας

«Ο αθλητισμός ενώνει» είναι το μήνυμα που θα στείλουν το χρονικό διάστημα 21-25 Ιουνίου, σε όλο τον κόσμο ως πρεσβευτές της ειρήνης και του ευ αγωνίζεσθαι νέοι και νέες του Δήμου μας, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα, στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων (Μαθητιάδα), στο Klagenfurt της Αυστρίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία «μικρή Ολυμπιάδα» (UNITED WORLD GAMES), στην οποία ο Δήμος Κατερίνης, με αφορμή την αδελφοποίησή του με το Moosburg της Αυστρίας έχει την τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας, με την συμμετοχή 170 νέων (ηλικίας 12 έως 18 ετών) αθλητών – αθλητριών, στα εξής ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα: στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο.

«Συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Κατερίνης, η εκπροσώπηση της χώρας μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Παγκόσμια Μαθητιάδα. Είμαι βέβαιος ότι οι νέες και οι νέοι της πόλης μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο να κατακτήσουν και φέτος υψηλούς αγωνιστικούς στόχους και να μας κάνουν για μία ακόμα φορά υπερήφανους. Εύχομαι από καρδιάς  κάθε επιτυχία και διάκριση σε αυτή την παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, η οποία συμβάλει στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η πολυμελής αποστολή αθλητών – αθλητριών θα αναχωρήσει από την Κατερίνη στις 20 Ιουνίου, ενώ θα συνοδεύεται από προπονητικό, ιατρικό τιμ, καθώς και από εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Μαθητιάδα, διοργανώνεται το χρονικό διάστημα  21 έως 25 Ιουνίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version