Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

H γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πειραιά κατάφερε να πάρει την κούπα μέσα στην Τουρκία.

Οι «ερυθρόλευκες» του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κατάκτησαν τον πρώτο διεθνή τίτλο στην Ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, με απίθανη ανατροπή. Ο Ολυμπιακός, που είχε ηττηθεί (2-3) στον πρώτο τελικό του Challenge Cup εντός έδρας, «ταπείνωσε» την Μπούρσα στην Τουρκία, νίκησε στον δεύτερο αγώνα με 3-1 και πανηγυρίζει, μαζί του και το ελληνικό βόλεϊ.

Το ματς:Η Μπούρσα, με φόρα απ’ τη νίκη μέσα στου Ρέντη, μπήκε πιο δυνατά και πήρε μία διαφορά ασφαλείας απ’ την αρχή του πρώτου σετ. Ένα μπλοκ της Μπέλιεν έστειλε τη διαφορά στους επτά πόντους (15-8), η οποία ήταν και η μεγαλύτερη στο πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε 20-18 και 22-20, αλλά τελικά η Μπούρσα πήρε το σετ με 25-23.

Στο δεύτερο σετ οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς βελτιώθηκαν αισθητά και με… μπροστάρισα τη Σάσκια Χίπε που πέτυχε κρίσιμους πόντους, ξέφυγε με 16-12 κι από εκείνο το σημείο κι ύστερα δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Παρά την προσπάθεια της Ντιμίτροβα να κρατήσει την Μπούρσα μέσα στο σετ, οι Λαμπρούση και Χριστοδούλου έβγαλαν τρομερές άμυνες και έδωσαν πόντους από μπλοκ, με αποτέλεσμα να κάνουν το 25-20 και να πάρουν το δεύτερο σετ.

Οι Τουρκάλες επηρεάστηκαν απ’ την αντίδραση της ελληνικής ομάδας, με συνέπεια να υποπέσουν σε πολλά λάθη στο τρίτο σετ τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκες», ξεφεύγοντας μέχρι και με δέκα πόντους (13-23) και κατακτώντας το τελικά με 25-18.

Οι παίκτριες της Μπούρσα έδειξαν σημεία ζωής στο τέταρτο σετ, προηγήθηκαν με 12-9 και 13-10, αλλά και πάλι τα κορίτσια του Κοβάτσεβιτς είχαν τη λύση χάρη στα εξαιρετικά σερβίς της Πολ, σε συνδυασμό με την τρομερή εμφάνιση της Νίμερ σε άμυνα και επίθεση! Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε απ’ τον άσο της Χριστοδούλου που διαμόρφωσε το 25-16 και χάρισε στον Ολυμπιακό τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του!

Τα σετ (πρώτη η γηπεδούχος): 25-23, 20-25, 18-25, 16-25

 

Με πληροφορίες από το Sport24

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version