Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

H Πύδνα έχει σκοπό να τρελάνει την ποδοσφαιρική Ελλάδα!

Μεθυσμένη κωμόπολη η Πύδνα εδώ και μια εβδομάδα οι κάτοικοι της περιοχής ζουν το όνειρο τους καθώς είδανε την ομάδα του χωρίου τους να κερδίζει για πρώτη φορά την άνοδο σε εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου.

Η Πύδνα είναι κωμόπολη του Νομού Πιερίας 
Ιδρύθηκε κατά το Μεσαίωνα και θεωρείται παλαιότερη από την Κατερίνη.
Η Πύδνα υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού.
Από οικονομικής απόψεως σημαίνοντα ρόλο διαδραματίζουν οι αλυκές της πόλης. Απέχει από την Κατερίνη 16 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι είναι ντόπιοι και πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία και καλλιεργούν καπνά και ακτινίδια, στην εύφορη περιοχή τους. Μάλιστα, το χωριό θεωρείται ένα από τα πρώτα- αν όχι το πρώτο- όπου άρχισαν να καλλιεργούνται τα ακτινίδια.
Είναι το χωρίο που στο παρελθόν είχε τα πρωτεία σε Πανελλήνια κλίμακα παράγωγης αμπελιών.
Είναι από τα ποιο πλούσια χωριά στην περιοχή με εισόδημα περίπου τα 20.000 ευρώ κάθε Φορολογουμένου.
Το σημαντικότερο από τα έθιμα της Πύδνας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 8 Ιανουαρίου και είναι το Έθιμο της Μπάμπως. Την ημέρα αυτή, οι γυναίκες έχουν τον πλήρη έλεγχο επί των ανδρών και δε διστάζουν να επιτεθούν σε άνδρες που δε θα τις αφήσουν να γλεντήσουν και να κάνουν ό, τι θέλουν εκείνες. Το έθιμο τηρείται ανελλιπώς εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια και ήρθε στο Κίτρος από τους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν εκεί προερχόμενοι από την Ανατολική Ρωμυλία.

Η ομάδα της Πύδνας ιδρύθηκε το 1977 
Τα χρώματα της ειναι το Βιολετί και άσπρο
Έχει κατακτήσει 5 φόρες το πρωτάθλημα Πιερίας και 3 το κυπελλο.Η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν όταν στο διάστημα 2004 - 2007 αγωνίστηκε στο περιφερικό πρωτάθλημα Δ Εθνικής.
Από πέρυσι τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Γιάννης Ντούμος μεγαλομέτοχος πρώην της ΠΑΕ Πιερικός (μαλιστα εχει διατελέσει και πρόεδρος στον Πιερικό μαζί με τον συνέταιρο του κ. Ελευθεριάδη) και με μια παρέα φίλων τον πρόεδρο κ. Γιανναράκη Τάσο και Γενικό γραμματέα τον κ. Σουλτανιδη Νίκο
αξίζει να αναφερθεί ότι κοντά στην ομάδα ειναι ο δήμαρχος της περιοχής κ. Λαγδάρης Βαγγέλης, που μέχρι τα 44 υπήρξε ποδοσφαιριστής της Πύδνας.
Προπονητής της ομαδας ειναι ο Τοκατλίδης Διονύσης.
Το γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα είναι ανακαινισμένο, θεωρειτε στολίδι για την περιοχή με χόρτο και έχει 800-100 θέσεις.
Φέτος η ομάδα της Πύδνας τα σάρωσε ολα κυριολεκτικά!
Πρωτάθλημα Πιερίας κυπελλο και άνοδο στην Γ εθνική.
Οι στόχοι που απο το τέλος της προηγούμενης χρονιάς που ειχε θέσει ο ιδιοκτήτης της ομαδας κ. Ντούμος επετεύχθησαν, και ερχονται εκπλήξεις όπως δηλώνει ο κ. Ντούμος
Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με τον Αλμυρό τελευταιο παιχνίδι για την διαδικασία των μπαράζ ανόδου. ο ιδιοκτήτης της ομαδας κ. Ντούμος Γιάννης

Ο κ. Ντούμος βάζει τον επόμενο στόχο.... 

Η Πύδνα πάει φουλ για football league και όπου φτάσουμε!!! 
και μαλιστα όπως δηλώνουν στην διοικηση όλοι οι ποδοσφαιριστες να έχουν καταγωγή απο τον νομό Πιερίας.

Στον 6ο όμιλο για τα μπαράζ ανόδου στην Γ εθνική η Πύδνα καθάρισε νωρίς την υπόθεση της ανόδου αφήνοντας έξω τους: Ατρόμητο Παλαμά, Αμπελωνιακο και ΓΣ Αλμυρού.
Το ρόστερ της ομαδας εξαιρετικό καθώς ποδοσφαιριστες της έχουν αγωνιστεί σε ομάδες Β και Γ Εθνικής. 
Αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της δικοικησης ειναι η ομάδα να δώσει βάση στα ταλέντα της περιοχής και ειδικότερα στα νέα παιδιά. Δεν ειναι τυχαίο αλώστε που ο πρώτος σκόρερ της ομαδας ειναι παίχτης που αγωνιζόταν σε ομάδα β τοπικό της περιοχής και πρόκειται για τον νεαρό Κυπαρίσση Νίκο.

Το ρόστερ της ομάδας ειναι:
Αποστολίδης Κώστας
Γελαδάρης Λάζαρος
Δασκαλοπουλος Στέργιος
Δελιδης Εντουαρτ
Ευαγγελοπουλος Γεώργιος
Θαμνοπουλος Χαράλαμπος
Ιτσιος Απόστολος
Κοιτς Ιγκορ
Κολαξιδης Δημήτρης
Κυπαρισσης Νίκος
Κωτσιωπουλος Νέστορας
Λαγδαρης Αθανάσιος
Λαγδαρης Βασίλειος
Ντουμος Αστεριος
Παπαστεργιου Δημήτρης
Ρωμανιδης Δημήτρης
Σαββιδης Νίκος
Σαμανιδης Κώστας
Σιδηροπουλος Κώστας
Σταματελος Κώστας
Συμεωνιδης Ιωάννης
Ταβουκτσης Παναγιώτης
Τσικαλεριδης Αντώνης
Τσιωμης Γεώργιος
Τσολακης Δημήτρης
Χρσυσοπουλος Αντώνης
Shehu Stelio

 

grasidi.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version