Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΡΙΟ 2016 - H Tελετή Εισόδου της Ελλάδας στο Ολυμπιακό Χωριό

H ελληνική σημαία κυματίζει και επίσημα στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο. Η έπαρση της σημαίας έγινε στην επίσημη Τελετή Εισόδου της ελληνικής ομάδας με την παράλληλη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την Τελετή παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ. Την ομάδα εκπροσώπησαν πολλοί αθλητές, κυρίως της κολύμβησης και του στίβου, μαζί με τους προπονητές τους, το ιατρικό επιτελείο και τους συνοδούς της αποστολής. Μετά την έπαρση της σημαίας, ο Ισίδωρος Κούβελος παρέδωσε αναμνηστικό δώρο στη Δήμαρχο του Ολυμπιακού Χωριού Janeth Arcain.

Στη σημερινή Τελετή Εισόδου, εκτός από την Ελλάδα μετείχαν, η Σερβία, τα Νησιά Σεντ Κιτς & Νέβις, η Μαγαδασκάρη και το Κιργιστάν. Προηγήθηκε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, ενώ υπήρχε έντονο βραζιλιάνικο χρώμα στην Τελετή, από χορευτές που παρουσίασαν τοπικούς χορούς.

Μετά τη λήξη της Τελετής, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Ήρθε η ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Φτάσαμε ως εδώ με πολλούς κόπους και προσπάθειες αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Οι αθλητές μας είναι πολύ καλά και έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε πολλές επιτυχίες.»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Συνοδεύσαμε την ελληνική ομάδα στο Ολυμπιακό Χωριό και μαζί μας τη συνόδευσαν οι ευχές και τα συγχαρητήρια 10 εκ. Ελλήνων. Εύχομαι τέτοιες στιγμές έπαρσης της ελληνικής σημαίας να τις ζήσουμε και στη διάρκεια των Αγώνων. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας πέτυχαν ήδη πολλά με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες και μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα. Είμαι αισιόδοξος για τα αγωνιστικά αποτελέσματα γιατί οι επιδόσεις με τις οποίες ήρθαν εδώ αποτελούν το σημαντικότερο εφαλτήριο για την επίτευξη των διακρίσεων τις οποίες όλοι περιμένουμε».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version