Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Νεάπολης-Συκεών:1ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής

Σ.Δανιηλίδης: Γεννήθηκε ένας νέος μεγάλος θεσμός. Περισσότεροι από 5.000 δρομείς στην πρώτη διοργάνωση μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών .

 Μήνυμα ζωής από 95χρονο συνδημότη μας που συμμετείχε στη διαδρομή των 1.000 μέτρων 

 Με ανεπανάληπτη επιτυχία σφραγίστηκε ο 1ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής», που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), με στόχο από τη μια στείλει το μήνυμα της άθλησης και από την άλλη να τιμήσει τον επί σειρά πολλών ετών δήμαρχο Παναγιώτη Αφαλή που δεν είναι πιά ανάμεσά μας...

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 5 έως 95 ετών, πήραν θέση στις δυο αφετηρίες που στήθηκαν στη Νεάπολη (περιοχή Στρεμπενιώτη) για τη διαδρομή των 5.000 μέτρων και τις Συκιές (δημαρχείο) για τη διαδρομή των 1.000 μ., στέλνοντας όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη της άθλησης και τα οφέλη για τους αθλούμενους.

Και η ανέλπιστη αυτή συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, αποκτά ιδιαίτερη αξία δεδομένης της αστάθειας των καιρικών συνθηκών, καθώς όλες τις προηγούμενες ώρες επικρατούσε βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επιφυλάξεις ακόμη και για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, οι οποίες τελικά αναιρέθηκαν με την οριστική απόφαση που έλαβαν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης για την τέλεση του Λαϊκού Δρόμου.

Έτσι, από το πρωί οι δρομείς, μεταξύ των οποίων Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, με πράσινα και λευκά μπλουζάκια, άρχισαν να καταφθάνουν στις αφετηρίες και να παίρνουν θέσεις στη γραμμή εκκίνησης, δηλώνοντας έτοιμοι να μετατρέψουν τον λαϊκό αγώνα σε γιορτή του μαζικού αθλητισμού, αλλά ταυτόχρονα να υπογραμμίσουν την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν την προσπάθεια του δήμου και ο Λαϊκός Δρόμος να καθιερωθεί και να καταξιωθεί ως ένας νέος μεγάλος θεσμός αθλητισμού.
Από το πρώτο λεπτό της εκκίνησης, αμέσως με το σύνθημα που έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους με προορισμό το Ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές, όπου ήταν ο κοινός τερματισμός. Μαθητές, γονείς με μικρά παιδιά, ακόμη και με τα καροτσάκια, μικροί και μεγάλοι –σε ηλικία- αθλητές αθλητικών συλλόγων του δήμου, αλλά κυρίως πάρα πολλοί ηλικιωμένοι και μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου, γέμισαν με παλμό τις κεντρικές οδούς του δήμου, εισπράττοντας κατά τη διαδρομή το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Αυτό ήταν πολύ θερμότερο στη σημείο του τερματισμού και κατά την απονομή των επάθλων, όπου ο χώρος του θεάτρου έσφυζε από ζωή και χαρά, ατμόσφαιρα που ζέστανε ιδιαίτερα η Rock Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών με τους νεαρούς καλλιτέχνες.

Δρομέας ετών 95!
Ανάμεσα στους δρομείς και ο Δημήτρης Σανσαρίδης, που ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας. Παρά τα 95 έτη της ηλικίας του, πήρε μέρος στη διαδρομή των 1.000 μέτρων και με τη ζωντάνια ενός εφήβου τερμάτισε υπό το θερμό χειροκρότημα όλων όσων παραβρέθηκαν στον χώρο του τερματισμού και τιμήθηκε από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη με ειδικό έπαθλο.
Ο κυρ-Δημήτρης, σύμβολο τεσσάρων γενεών αθλητών, είναι θείος της Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Μαρίας Σανσαρίδου, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 με τα γαλανόλευκα χρώματα κατέλαβε την 9η και 11η θέση, ενώ έχει πολλές άλλες πρώτες διακρίσεις σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα.
Στο μήνυμά του προς τους δρομείς, αναφέρθηκε στον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθεί εδώ και χρόνια, στη διατροφή (πολλά λαχανικά και φρούτα) και την άθληση, παροτρύνοντας τους σημερινούς συναθλητές του να βάλουν την άθληση στη ζωή τους.
«Αυτό που ζήσαμε σήμερα είναι ανεπανάληπτο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή των συνδημοτών και συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, που πήραν μέρος στο Λαϊκό Δρόμο με ψυχή παιδιού. Αυτή η διάθεση κι αυτό το χαμόγελο αποτελεί την ισχυρότερη πίεση και απαίτηση ώστε όχι μόνο να καθιερώσουμε αυτό τον θεσμό που γεννήθηκε σήμερα, αλλά να το επαναλαμβάνουμε δυο φορές τον χρόνο, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να συνδυάσουμε και διαδρομές στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Σ.Δανιηλίδης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης, από τα στελέχη της ΚΕΥΝΣ και των αθλητικών τμημάτων έως και τους εκατοντάδες εθελοντές. Μεταξύ αυτών και τα μέλη της ΕΔΟΜΑΚ που υποστήριξε οργανωμένα την εκδήλωση, σε συνεργασία με τα στελέχη των Δημοτικών Ιατρείων, και στην οποία απονεμήθηκε τιμητική διάκριση, όπως επίσης τιμήθηκε και η Διεύθυνση Τροχαίας για τη συμβολή της στην ασφαλή πραγματοποίηση του αγώνα, με την τιμητική πλακέτα να παραλαμβάνει αξιωματικός εκπρόσωπός της.

Μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας…
«Με πολύ μεγάλη χαρά ξεκινάμε σήμερα την καθιέρωση ενός ακόμη θεσμού στον αθλητισμό. Μετά τις πολλές μεγάλες και άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις, με τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα κλειστά γυμναστήρια, το ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο, και τόσα άλλα, στρέφουμε την προσοχή μας και στο μαζικό αθλητισμό δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή. Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι υιοθετούμε τις αξίες του αθλητισμού, ότι η ψυχική, συναισθηματική αλλά και η σωματική μας υγεία εξαρτάται και από τον αθλητισμό. Έτσι, βάζουμε δυναμικά την κίνηση στη ζωή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης δίνοντας το σύνθημα της εκκίνησης.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε το χαμόγελο στα χείλη σας, το πρόσωπο όλων σας λάμπει και εκπέμπει αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα. Έτσι μπορούμε να πολεμήσουμε την πίκρα που έχουμε από τα άλλα θέματα που μας στεναχωρούν και να στείλουμε σε όλους ένα μήνυμα, ότι εμείς θα αγωνιζόμαστε, θα χαμογελάμε και θα έχουμε στην καρδιά μας την πραγματική ελπίδα για το καλύτερο για τον τόπο μας και την πατρίδα», πρόσθεσε.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, «ο Λαϊκός Δρόμος αφιερώνεται σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για την Αυτοδιοίκηση και αγωνίστηκε πολλά χρόνια για τον τόπο του. Είναι ο Παναγιώτης Αφαλής ο οποίος χρημάτισε πολλές τετραετίες δήμαρχος Συκεών και μας αποχαιρέτησε πέρσι τον Γενάρη σε ηλικία 99 ετών». «Τιμώντας τη μνήμη του κι αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον αγώνα του για τον τόπο μας καθιερώνουμε αυτόν τον θεσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή των πολιτών αλλά και την κινητοποίηση των εθελοντών. «Είναι αλήθεια ότι ως πρώτο εγχείρημα αρχικά είχαμε κάποια αγωνία για την έκβασή του. Όσο, όμως, περνούσαν οι μέρες και οι δηλώσεις συμμετοχής πολλαπλασιάζονταν, τόσο ενισχύονταν και η αισιοδοξία μας για την επιτυχία. Κι αυτό συνέβη χάριν της απρόβλεπτης ανταπόκρισης των συνδημοτών και συμπολιτών μας στο κάλεσμα αυτό.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι το σημερινό είναι μόνο η αρχή και ήδη αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη διοργάνωση. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε όλους θερμά, όπως συγχαίρουμε και ευχαριστούμε και τους εκατοντάδες εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια ώστε η διοργάνωση να γνωρίσει αυτή την επιτυχία», ανέφερε.

Απονομές διακρίσεων
Από τη γιορτή αυτή του μαζικού αθλητισμού, λοιπόν, δεν έλειψε κανείς, πολύ περισσότεροι οι αθλητικοί σύλλογοι και οι αθλητές τους που έτρεξαν και στήριξαν τον 1ο Λαϊκό Δρόμο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ομολογώντας όλοι μαζί στο τέλος την άριστη διοργάνωσή του.
Τα… φώτα, ωστόσο, ήταν στραμμένα στους δρομείς που τερμάτισαν πρώτοι στην κατηγορία τους, στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικά έπαθλα, ενώ αναμνηστικά διπλώματα έλαβαν όλοι οι αθλούμενοι.
Το θερμότερο χειροκρότημα εισέπραξε ο μεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας, ο κυρ-Δημήτρης Σανσαρίδης, που ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, για να ακολουθήσουν:
• 5.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ: 1) Γιώργος Θάνος, 2) Θανάσης Δαγδηλέλης, 3) Χαράλαμπος Τσακιρίδης
• 5.000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1) Αθηνά Σταμούλη, 2) Άννα Καλατζέ, 3) Θεοδώρα Χρηστοφορίδου
• 1.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ: Κώστας Χατζηνάκος, 2) Κώστας Σκορδόπουλος, 3) Ερμής Αρβανιτάκης
• 1.000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σοφία Λαφτσόγλου, 2) Ερασμίνη Μπουφίδου, 3) Ιωάννα Ήλκου
Ειδικό χρώμα, όμως, στον 1ο Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» έδωσαν οι μικροί και μεγάλοι, σε ηλικία, αθλητές των συλλόγων της περιοχής, όπως επίσης οι μαθητές από όλες τις σχολικές κοινότητες του δήμου.

Μεταξύ των συλλόγων που στήριξαν τη διοργάνωση είναι η ομάδα μπάσκετ των Πεύκων «Δόξα-Μαχητές», η ΑΕ Ρετζικίου, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης «Γ.Κούδας», οι Ακρίτες Συκεών, ο ΣΑΠ Νεάπολης, ο Παναθλητικός-Πειραματικός Συκεών, το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Εθνικός Αστέρας Νεάπολης, η Ακαδημία «Ζευς» Νεάπολης, η Μακεδονική Δύναμη Νεάπολης, κ.ά.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version