Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Σάκκαρη -Τσιτσιπάς- Δύο Έλληνες στα ημιτελικά του Roland Garros

AIGINIONEWS: Σάκκαρη -Τσιτσιπάς- Δύο Έλληνες στα ημιτελικά του Roland Garros; AIGINIONEWS: Σάκκαρη -Τσιτσιπάς- Δύο Έλληνες στα ημιτελικά του Roland Garros;

Η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς με ιστορικές νίκες περνούν στα ημιτελικά. Δύο νέοι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Η επιμονή, η σκληρή προπόνηση και η αφοσίωση στο άθλημα τους, τους έφτασε στην κορυφή σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου.

 Χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τεράστια νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους ημιτελικούς του Roland Garros, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα από τα πιο ώριμα ματς της καριέρας του, όντας συγκεντρωμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, και αντέδρασε ψύχραιμα όσες φορές ο Μεντβέντεφ (νο2 της παγκόσμιας κατάταξης) επιχείρησε να τον «στριμώξει», ιδιαίτερα στο δεύτερο και τρίτο σετ.

Η δεύτερη νίκη σε 8 ματς απέναντι στον Μεντβέντεφ έστειλε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό, όπου την Παρασκευή (11/06) θα κληθεί απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τροπαίου.
Με τη νίκη αυτή ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο 4 της ATP, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού στον ημιτελικό της Παρασκευής.

 

Μετά τη νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε:

«Με αξιολογώ κοντά στο “10”, έπαιξα καλά, κάποιες στιγμές η προσοχή μου δεν ήταν εκεί πέρα και θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα, αλλά θα αξιολογούσα τον αγώνα σχετικά υψηλού επιπέδου από μεριάς μου. Έδειξα το χαρακτήρα που θέλω να δείχνω μέσα στο γήπεδο, χωρίς παράπονα ή τίποτα τέτοιο, ήμουν εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι του αγώνα. Έμεινα συγκεντρωμένος, έμεινα πιστός στο ότι μπορώ να κάνω κάτι σήμερα και στο τέλος επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές μου».
«Νομίζω ότι η εμφάνιση ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες που έχω κάνει εδώ στο χώμα του Παρισιού. Πραγματικά μου επανέρχονται οι ωραίες μνήμες που έχω από όσα έχω ζήσει εδώ και προσπαθώ να φτάσω, όσο γίνεται πιο μακριά», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Ιστορία γράφει όμως και η Μαρία Σάκκαρη που με μία ακόμα εμφατική νίκη στο Ρολάν Γκαρός, πέρασε σήμερα στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.


Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νίκησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) την Πολωνή Ιγκα Σβιότεκ (νούμερο 8 στην κατάταξη) και πήρε την πρόκριση σε τετράδα Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα
Η Σάκκαρη, νούμερο 17 στον κόσμο, ανάγκασε σε ήττα την 20χρονη κάτοχο του περσινού τίτλου στο Παρίσι.Αν και η Σβιάτεκ θεωρείτο φαβορί, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποδείχθηκε ανώτερη μέσα στο “Φιλίπ Σατριέ” και έφυγε με την πολύτιμη νίκη.
Η Ελληνίδα έχασε σχετικά εύκολα τα πρώτα δύο game αλλά ανέκαμψε άμεσα και πήρε πίσω το break, βελτιώνοντας το σερβίς της. Εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη της αντιπάλου της και της έσπασε εκ νέου το σερβίς, παίρνοντας προβάδισμα 5-4. Στο επόμενο game, η Σάκκαρη έχασε ένα set ball και χρειάστηκε να σώσει ένα break point, κάνοντας τελικά το 6-4. Παρεμπιπτόντως αυτό ήταν και το πρώτο χαμένο σετ για τη Σβιάτεκ στο Ρολάν Γκαρός, από τον Ιούνιο του 2019.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break υπέρ της Σάκκαρη και στο 2-0 game, η Πολωνή ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ αποχορώντας προσωρινά από το τερέν, επιστρέφοντας δέκα λεπτά αργότερα με δεμένο τον δεξιό μηρό. Η Σάκκαρη διατήρησε το προβάδισμα και επισφράγισε τον προσωπικό άθλο και θρίαμβό της, σε μία ώρα και 35 λεπτά.
Βάσει κατάταξης, η Σάκκαρη είναι ψηλότερα από τις υπόλοιπες τενίστριες των ημιτελικών. Στον ημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33) πουεπικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3.
Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί άλλη μία φορά φέτος στο Ντουμπάι, και τότε η Κρεϊτσίκοβα είχε πάρει τη νίκη με 6-2, 7-6.

 

Η Μαρία Σάκκαρη από την άλλη πλευρά αφού ευχαρίστησε στα ελληνικά τους προπονητές και την οικογένεια της, έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του γηπέδου αλλά και αυτούς που παρακολούθησαν τον αγώνα από το σπίτι.

Είναι μεγάλες στιγμές αυτές για την Ελλάδα, χαίρομαι πολύ για τους Έλληνες, δείχνουμε πόσο αγαπάμε αυτή τη χώρα.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version