Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Σοφία Σακοράφα: Όλη η Ελλάδα μια γροθιά απέναντι στους τοκογλύφους

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κυρία Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι μέλη της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για τον έλεγχο του ελληνικού δημόσιου χρέους Σας καλωσορίζουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

 

 

 

Πριν περίπου τρισίμισι χρόνια απέναντι μας, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε καθημερινή βάση, επί ένα τρίμηνο, διεκδικούσαν με σθένος και αποφασιστικότητα την έξοδο της πατρίδας μας από το καθεστώς των μνημονίων.

 

Ώριμοι όσο ποτέ διεκδικούσαν και κάτι ακόμα, πιο ουσιαστικό.
Τη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το χρέος.

 

Η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων στα αιτήματα του λαού μας ήταν η σκληρή καταστολή και η συνέχιση του καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, η οποία προϋπέθετε βέβαια τη συγκάλυψη της αλήθειας.

 

Η νέα κυβέρνηση, η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, απαντά στο λαϊκό κίνημα με το μόνο τρόπο που μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει και να πολιτευθεί:

 

Mε την αποκάλυψη της αλήθειας.
Απαντάμε στο λαό μας :
Ναι, θα μάθουμε την αλήθεια, θα εξετάσουμε πράξεις, σκοπιμότητες, πολιτικές επιλογές, παραλείψεις, λεόντειες συμβάσεις, που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

 

Για το λόγο αυτό, σήμερα, είναι μια ιστορική μέρα για το κίνημα, για το λαό μας

 

Και είναι ιστορική για έναν επιπλέον λόγο :
Γιατί δικαιώνει ολόκληρο το πλαίσιο που έθεσε τo κίνημα σχετικά με την ΕΛΕ.

 

Μια επιτροπή ανοικτή, δημόσια, αποτελούμενη από έγκριτους επιστήμονες και καθηγητές, αλλά και με συμμέτοχους την κοινωνία των πολιτών, συλλογικότητες και σωματεία.

 

Μια επιτροπή που δεν αναπτύσσεται στα στεγανά της βουλής ή κάποιων σοφών, αλλά στην καρδιά της ίδιας της κοινωνίας.

 

Γιατί η πολιτική δύναμη της ΕΛΕ αυτή είναι.

 

Η ίδια η κοινωνία.
Η συμμετοχή είναι αυτή που διασφαλίζει τόσο τον έλεγχο σε βάθος, όσο κυρίως τη στήριξη των αποτελεσμάτων, των συμπερασμάτων και των προτάσεων της επιτροπής.

 

Η ΕΛΕ πριν από όλα…
Πρίν από τεχνική, πριν από λογιστική επιτροπή είναι μια πλατιά πολιτική διαδικασία κοινωνικού ελέγχου, συλλογικής δράσης και κινηματικής υπεράσπισης της αλήθειας.

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Όλα τα τελευταία χρόνια μεθοδεύτηκε εκτός Ελλάδας, σε απόλυτη συνεργασία με το εγχώριο πολιτικό σύστημα μια αμείλικτη προπαγάνδα.

 

Μια προπαγάνδα που ξεκίνησε με τον περίφημο κοινωνικό αυτοματισμό εντός της πατρίδας μας, προκειμένου να αυτοενοχοποιηθεί μια ολόκληρη κοινωνία και απλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη με το γνωστό πια σε όλους μας ιδεολόγημα ότι δήθεν ο ελληνικός λαός επιβιώνει σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

 

Σκόπιμα βεβαίως αποκρύπτουν ότι σκανδαλωδώς οι φορολογούμενοι λαοί της βορειοκεντρικής Ευρώπης, στο όνομα της δήθεν αλληλεγγύης με την Ελλάδα και τους λαούς του νότου, ουσιαστικά σπαταλούν τον μόχθο τους στις μαύρες τρύπες των τραπεζών, των οποίων οι μεγαλομέτοχοι αρνούνται την εκκαθάριση και επανακεφαλαιοποίηση ώστε να παραμείνουν κύριοι των τραπεζών που οι ίδιοι πτώχευσαν.

 

Και έχει μια τεράστια σημασία για τους δανειστές να αποκρύπτουν την αλήθεια.

 

Έχει μια τεράστια σημασία για τους δανειστές να παραπληροφορούν, να ενοχοποιούν, να μετέρχονται συλλογικών τιμωριών.

 

Ανήθικες πολιτικές άλλωστε συνεπάγονται και ανήθικα μέσα.

 

Από την άλλη, έχει μια τεράστια σημασία και για μας, για τον ελληνικό λαό, για τους λαούς της Ευρώπης να διατυπωθεί και να επικοινωνηθεί μια άλλη αλήθεια.

 

Άλλωστε πολιτικές που αντιστέκονται στην κυρίαρχη προπαγάνδα συνεπάγονται μέσα και εργαλεία που τεκμηριώνουν την αλήθεια.

 

Έχει λοιπόν μια τεράστια σημασία να πληροφορηθούν αρμοδίως οι λαοί της Ευρώπης, τα εθνικά κοινοβούλια αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο, ότι μόνο το 8% των χρημάτων που έχουν δώσει οι δανειστές έχει καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή ανάγκες του λαού μας.

 

Το υπόλοιπο 92% κατευθύνθηκε ξανά στους πιστωτές και τις τράπεζες.

 

Έχει τεράστια σημασία να πληροφορηθούν οι λαοί της Ευρώπης ποιοι μετείχαν και κέρδισαν από το σκάνδαλο της siemens, από τα εξοπλιστικά προγράμματα, από την υπερχρέωση των Ολυμπιακών Αγώνων, από ύποπτες συμβάσεις με λεόντειες ρήτρες και επιτόκια

 

Έχει τεράστια σημασία να πληροφορηθούν οι λαοί της Ευρώπης ποιο ποσοστό των δανείων πήγε σε συμβάσεις μιζών, να μάθουν για παρατυπίες, για παραβιάσεις ή ακόμη και παραβάσεις συνθηκών.

 

Κυρίες και κύριοι

 

από σήμερα είμαστε όλοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες στη μάχη για την αποκατάσταση της αλήθειας, που θα ξεκινήσει από εδώ από το ελληνικό κοινοβούλιο και θα απλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

 

Άλλωστε ένας από τους στόχους της Επιτροπής είναι να αποτελέσει τον καταλύτη και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, αφού από το 2013 ο λογιστικός έλεγχος του χρέους κάθε χώρας είναι πλέον υποχρεωτικός για τα κράτη μέλη της Ε.Ε

 

Και είναι ύποπτο, είναι πολύ ύποπτο, γιατί ελληνικά κόμματα που είναι θιασώτες του ευρωπαϊκού οράματος, δεν αποδέχονται μια πρακτική προτεινόμενη από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Είναι περίεργο, πολύ περίεργο να καλοδέχονται δήθεν την άλλη εξεταστική επιτροπή, αυτή για το μνημόνιο, να θέλουν κάποιοι να εξεταστεί η περίοδος από το 2004 και παράλληλα να στοχοποιούν την ΕΛΕ, η οποία ξεκάθαρα και ρητά δηλώνει ότι ο έλεγχος θα πάει πίσω, πολύ πίσω συμπεριλαμβάνοντας κυβερνήσεις πολύ πριν από το 2004.

 

Είναι τέλος πολύ εξόφθαλμη η στοχοποίηση προσώπων που μπήκαν μπροστά στη διαδικασία για τη συγκρότηση της ΕΛΕ.

 

Στο πλαίσιο αυτό συγχαίρω την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, που προχώρησε άμεσα και αποφασιστικά στην υλοποίηση μιας προεκλογικής μας δέσμευσης απέναντι στο λαό μας, στην υλοποίηση ενός κυρίαρχου αιτήματος του μαζικού κινήματος, στην υλοποίηση ενός πραγματικού εργαλείου κοινωνικής ευθύνης, κοινωνικού ελέγχου και αλήθειας.

 

Στο ίδιο πλαίσιο

 

αξιότιμα μέλη της ΕΛΕ,

 

σας ευχαριστούμε που με τη συνδρομή σας, την αλληλεγγύη σας, την εμπειρία σας, τούτη την πολύ κρίσιμη στιγμή για το λαό μας και την πατρίδα μας, θα εργαστείτε, θα εργαστούμε για να αποκαλύψουμε τις μεθόδους και τις πολιτικές που παράγουν αυτά τα αποτελέσματα και να αναδείξουμε το απεχθές του χρέους.

 

Μέσα σε τούτη την ανέντιμη οικονομική ασφυξία, η οποία έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, η ΕΛΕ θα είναι η ανάσα του λαού μας.

 

Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια επισήμανση που θεωρώ ότι είναι το ισχυρότερο μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης.

 

Είναι η πρώτη φορά στα Ευρωπαϊκά χρονικά που σύσσωμη μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση αλλά και η πολιτεία δια του προέδρου της δημοκρατίας διατρανώνουν με τον πιο σαφή και ανέκκλητο τρόπο την απόφασή τους να υπηρετήσουν το ρόλο που τους επιφυλάσσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

 

Χωρίς φόβο αλλά με περίσσιο πάθος, υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία, στην υπηρεσία της αλήθειας για τη χειραφέτηση του λαού από καταστροφικές ιδεοληψίες και θολές πολιτικές.

 

Η σημερινή εικόνα από μόνη της είναι το πρώτο ισχυρό μήνυμα της ΕΛΕ και προς το εσωτερικό αλλά και προς το εξωτερικό της χώρας.

 

Αποφασισμένοι και έτοιμοι να προχωρήσουμε με γνώση και επίγνωση των υποχρεώσεων μας, δεν κλείνω με την κλασσική ευχή για καλή επιτυχία αλλά με την πραγματική απαίτηση από όλους μας.

 

Καλό μας αγώνα!!”

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version