Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς διοδίων

την Κυριακή των Βαΐων

Σε πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της χώρας την Κυριακή των Βαΐων (5/4) και την Κυριακή 19 Απριλίου, εναλλακτικά, θα προχωρήσουν Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων σε όλη τη χώρα.

 

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, με συμμετέχοντες από όλη τη χώρα και διαδικτυακά, που έγινε το Σάββατο στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Η συνάντηση είχε τη μορφή ημερίδας, στην οποία μίλησαν μηχανικοί για τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες των έργων, δικηγόροι για τη νομική πλευρά των συμβάσεων και τον βαθμό κατά τον οποίον οι συμβάσεις συνάδουν με το εθνικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο και εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Όπως μάλιστα σημειωνόταν και στο ενημερωτικό της συνάντησης, αφορμή για την ημερίδα αποτέλεσε η «αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη χώρα μας, αλλά και οι πρωτοφανείς διώξεις των εταιρειών μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής και ποινικών διώξεων εναντίον εκατοντάδων πολιτών».

Στα άμεσα αιτήματα των Επιτροπών περιλαμβάνονται η απόσυρση της αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων, η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα - Βορίδη, η αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια, η κατάργηση του 20πλάσιου, η άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και η μη λειτουργία τους, το άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και η διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Δείτε την ανακοίνωση:

"Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό - Δρόμοι ελεύθεροι για όλους χωρίς διόδια

Παλεύουμε για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης και έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων από δημόσιο φορέα

Άμεσα μέτρα:

- Απόσυρση Αστυνομίας από σταθμούς διοδίων,
- Κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη,
- Αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια,
- Κατάργηση του εικοσαπλάσιου,
- Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και μη λειτουργία τους,
- Άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο δημόσιο,
- Διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ"

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version