Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Ένας οδηγός για παλαιούς και νέους επιχειρηματίες

10 χρήσιμες δαπάνες νεοφυών επιχειρήσεων

και 10 που θα πρέπει να αποφεύγετε.

Δεν είναι μυστικό ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις συχνά πέφτουν στην παγίδα να δαπανούν χρήματα για πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά – ένα από τα πολλά λάθη που κάνουν οι επιχειρηματίες.

 

Ωστόσο, το γεγονός ότι ορισμένες δαπάνες είναι περιττές, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε τσιγκούνης κάθε φορά που εξετάζετε ένα δυνητικό κόστος. Στην πραγματικότητα, ορισμένες δαπάνες είναι απολύτως απαραίτητες και ως επιχειρηματίας είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά.

Ιδού μια λίστα με 10 πράγματα για τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δαπανήσετε χρήματα και 10 για τα οποία σίγουρα δεν πρέπει:

1. Επιχειρηματικό σχέδιο. Υπάρχει μεγάλη διαμάχη σχετικά με τα επιχειρηματικά σχέδια αλλά κατά τη γνώμη μου, το να γνωρίζετε προς που θα πάει και με ποιόν τρόπο η επιχείρησή σας δεν είναι προαιρετικό.

2. Έρευνα αγοράς. Ποτέ μην δαπανήσετε χρήματα για παραγωγή προτού γνωρίσετε ότι υπάρχουν πελάτες έτοιμοι να αγοράσουν. Η γνώση των αναγκών της αγοράς και του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες είναι απαραίτητα για την επιτυχία.

3. Οικονομικός διευθυντής ή λογιστής. Ένας καλός οικονομικός διευθυντής ή λογιστής μπορεί να σας εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα από το κόστος του, βοηθώντας να σχεδιάσετε τις επενδύσεις σας και να κατανοήσετε την απόδοση της επένδυσής σας.

4. Επαγγελματικά κεράσματα σε όσους είναι πιο σημαντικοί από εσάς. Ένα φοβερό μάθημα ζωής από τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Ασία, αυτή η συμβουλή αφορά τη δικτύωση. Το κόστος ενός γεύματος αξίζει πολύ περισσότερο.

5. Νομικές συμβουλές. Ενώ οι περιττές υπηρεσίες κοστίζουν χρήματα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν κάποιο επίπεδο νομικών συμβουλών.

6. Φοροτεχνικοί. Το να υποβάλλετε ο ίδιος τη φορολογική σας δήλωση σπαταλά αμέτρητες ώρες που θα μπορούσαν να δαπανηθούν καλύτερα στην επιχείρησή σας. Προσλάβετε ένα φοροτεχνικό, πάρτε τις συμβουλές που χρειάζεστε και ξενοιάστε με την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης.

7. Εξυπηρέτηση πελατών. Λέγεται ότι πωλήσεις χωρίς εξυπηρέτηση είναι σαν να βάζει κανείς χρήματα σε τρύπια τσέπη. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι ένα εξαιρετικά επικερδές τμήμα της εταιρείας σας και αξίζει να επενδύσετε σε αυτό.

8. Μάρκετινγκ και καθιέρωση εμπορικού σήματος. Και πάλι, αυτή η ανάγκη των επιχειρήσεων μπορεί να εξελιχθεί καλά ή και άσχημα. Μη σπαταλάτε χρήματα άσκοπα, αλλά σε στοχευμένες, μετρήσιμες καμπάνιες.

9. Εξωτερικοί συνεργάτες δημοσίων σχέσεων. Αυτό είναι αμφιλεγόμενο, αλλά να έχετε κατά νου ότι υποστηρίζω τις προσαρμοσμένες δαπάνες σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Ο χρόνος σας ως επιχειρηματίας είναι πολύ πολύτιμος για τον δαπανάτε σε δραστηριότητες που μπορούν να χειριστούν άλλοι για σας με επικερδή τρόπο.

10. Τεχνική υποστήριξη. Κατά κανόνα, οι ώρες που θα περάσετε φτιάχνοντας την ιστοσελίδα σας και τον διακομιστή θα ήταν πολύ καλύτερο να δαπανηθούν στην εξυπηρέτηση των πελατών σας. Προσλάβετε τεχνική υποστήριξη και χρησιμοποιείστε το χρόνο σας καλύτερα κάπου αλλού.

10 Έξοδα που πρέπει να αποφεύγετε

1. Ακριβές συνδρομητικές υπηρεσίες. Πολλές φορές, αντί για λογισμικό διαχείρισης έργου και άλλες συνδρομές, υπάρχουν φθηνότερες ή δωρεάν εναλλακτικές λύσεις. Χρησιμοποιήστε τες μέχρι να είστε βέβαιοι ότι χρειάζεστε τις δυνατότητες που μόνο μια πληρωμένη λύση μπορεί να προσφέρει.

2. Ακριβά ρούχα. Μην αφήσετε το εγώ σας να σας βγάλει εκτός αγοράς. Είναι σημαντικό να έχετε επαγγελματική εμφάνιση, αλλά μπορείτε να το πετύχετε αρκετά φτηνά αν ψωνίζετε έξυπνα.

3. Φανταχτερά γραφεία. Όλοι μας θέλουμε ένα πολυτελές γραφείο, αλλά οι δαπάνες που απαιτούνται μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα. Δώστε έμφαση στην επιτυχία της επιχείρησής σας πρωτίστως – το γραφείο μπορεί να περιμένει.

4. Ακριβός εξοπλισμός. Όπως όλοι, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι μια χρήσιμη δαπάνη για την επιχείρησή σας. Αγοράστε μόνο ό, τι χρειάζεται πραγματικά και όσο το δυνατόν οικονομικότερα.

5. Πρόσληψη υπαλλήλων πριν είστε έτοιμοι. Είναι διασκεδαστικό να είστε εργοδότης και να παρακολουθείτε την επιχείρησή σας να μεγαλώνει, αλλά αν η επιχείρησή σας δεν είναι έτοιμη απλά σπαταλάτε χρήματα. Προσλάβετε εργαζόμενους μόνο εάν αυτό έχει νόημα από οικονομική άποψη.

6. Υπερβολικά επαγγελματικά πάρτι ή ταξίδια. Και πάλι, οι δαπάνες αυτές μπορεί να είναι διασκεδαστικές, αλλά δεν αποτελούν σοφή κίνηση. Αυτό το είδος των δαπανών σε μια νέα εταιρεία δεν αποτελεί σημάδι επιτυχίας – είναι σημάδι σπατάλης.

7. Μη-μετρήσιμες προσπάθειες προσέγγισης. Είτε πρόκειται για δημόσιες σχέσεις, μάρκετινγκ ή την καθιέρωση του εμπορικού σας σήματος, εάν δεν μπορείτε να μετρήσετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας δε θα πρέπει να δαπανήσετε χρήματα. Όταν τα χρήματα δεν περισσεύουν, ξεκινήστε με επίκεντρο τις δαπάνες σας σε πράγματα που ξέρετε μπορεί να βοηθήσουν την επιχείρησή σας.

8. Αγορά υποστηρικτών, λιστών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων «πελατών». Αυτό συνήθως είναι απάτη, δεν είναι καλός τρόπος για να απευθυνθείτε σε πελάτες.

9. Ακριβά κόστη αποστολής ή εκτύπωσης. Ενώ ένα λογότυπο και ορισμένες φθηνές επαγγελματικές κάρτες είναι χρήσιμες, δεν υπάρχει κανένας λόγος μια νέα εταιρεία να ξοδεύει χρήματα σε ακριβά κόστη εκτύπωσης ή αποστολής. Εστιάστε στην ικανοποίηση του πελάτη σας πρώτα και μετά στα υπόλοιπα.

10. Δαπάνες πριν είστε σίγουροι ότι θα κερδίζετε χρήματα. Αν δεν έχετε κάποιον εξαιρετικά γενναιόδωρο επενδυτή να σας στηρίζει, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τις δαπάνες σημαντικών χρηματικών ποσών πριν έχετε επαρκή έσοδα για να τις καλύψετε. Όπως όλοι μας πρέπει να ζούμε στα όρια των δυνατοτήτων μας, έτσι και η επιχείρησή σας.

της Σούζαν Πάτελ

fortunegreece.com

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version