Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Στους πλουσιότερους της Βρετανίας Κλούνεϊ και Αμάλ

 

O ουκρανικής καταγωγής δισεκατομμυρίουχος Λεν Μπλαβάτνικ είναι ο πλουσιότερος άνδρας της Βρετανίας, κατέδειξε η «λίστα των εύπορων» που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εφημερίδα Sunday Times.

 

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι πλουσιότεροι Βρετανοί διπλασίασαν- χάρη στη άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών- το συνολικό τους πλούτο μετά την οικονομική κρίση του 2009 και ότι οι 1000 ευπορότεροι άνθρωποι στη Βρετανία αξίζουν αυτή τη στιγμή 547 δισεκατομμύρια λίρες (762,86 δισεκατομμύρια ευρώ), ήτοι μια αύξηση της τάξης του 112% σε σύγκριση με το 2009 που η περιουσία τους ανερχόταν στα 258 δισεκατομμύρια λίρες (359,73 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Βρετανία διαθέτει 117 δισεκατομμυριούχους (βάση της περιουσίας τους σε λίρες), καταδεικνύει ο κατάλογος, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ στο Λονδίνο δραστηριοποιούνται περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι (80) από ποτέ και περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Ο Μπλαβάτνικ, που ανέβηκε από την τέταρτη θέση της κατάταξης στην πρώτη φέτος, έχει περιουσία ύψους 13,17 δισεκατομμυρίων λιρών, σημειώνει η εφημερίδα, με αύξηση 3,17 δισεκατομμυρίων λιρών το 2014. Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στους τομείς της μουσικής, της βιομηχανίας και των μέσων ενημέρωσης, ενώ ο μέσος Βρετανός- που έχει αποδοχές 25.000 λιρών τον χρόνο, θα χρειαστεί μόλις 526.800 χρόνια προκειμένου να συγκεντρώσει την περιουσία του 57χρονου.

Οι αδελφοί Χιντούτζα με καταγωγή από την Ινδία, ο Σρι και ο Γκόπι, που είχαν καταλάβει πέρυσι την πρώτη θέση του καταλόγου, κατετάχθησαν δεύτεροι φέτος με περιουσία ύψους 13 δισεκατομμυρίων λιρών. Ασχολούνται με τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά.

Η οικογένεια Ουέστον, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο, είναι τρίτη στον κατάλογο με τους ευπορότερους με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων λιρών.

Για πρώτη φορά από την κατάρτιση του καταλόγου το 1989, η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται εκτός της «χρυσής» 300αδας παρά το γεγονός ότι η περιουσία της αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια λίρες και ανήλθε στο ποσό των 340 εκατομμυρίων λιρών. Έχει καταλάβει την 302η θέση.

Μεταξύ των νέων «εισόδων» στους ευπορότερους της Βρετανίας βρίσκεται το ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, με περιουσία που υπολογίζεται στις 121 εκατομμύρια λίρες και έχει καταλάβει την 790η θέση.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version