Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Βρυξέλλες :Συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον Μίκαελ Ροθ.

 

Γερμανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Μίκαελ Ροθ (Michael Roth), υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, συναντήθηκε την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 όπως είχε ζητήσει, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.

Η συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέβλεπε στο να ακούσει η γερμανική πλευρά τις απόψεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε τα σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύσσει εδώ και μια εικοσαετία. Υπενθύμισε την ανιστόρητη και αυθαίρετη άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έχει λήξει, βάσει αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων» και τον κάλεσε για μια ακόμα φορά να απαντήσει πότε και πώς έληξε.

Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε το πάγιο αίτημα να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αντί του νόθου καθεστώτος της «μη εμπόλεμης κατάστασης», που υφίσταται σήμερα.

Ο Μίκαελ Ροθ, αφού άκουσε προσεχτικά και «από καρδιάς» τον Μανώλη Γλέζο, όπως ο ίδιος είπε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Βρυξέλλες, 20 Απριλίου 2015

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version