Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΙΕΡΙΑ :ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΟΡ.ΦΕ.Ο.       Ελένη Παπασταύρου ενημέρωσαν για θέματα λειτουργίας αλλά και την προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος, καθώς και μέλη της διοίκησης αλλά και της καλλιτεχνικής επιτροπής.

 

  Ο κ. Παπαχρήστος επικέντρωσε την ενημέρωση του στη διαχρονική διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο περίγραμμα και την υφή των παραστάσεων, στους χώρους των εκδηλώσεων, στην αξιοποίηση του ιστορικού πλούτου της Πιερικής γης και στην αναγκαιότητα για παραγωγικότερη συνεργασία των δύο πλευρών έτσι ώστε να είναι ακόμα αξιολογότερο και  ουσιαστικότερο το πρόγραμμα των παραστάσεων που προσφέρει ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. στους πολυπληθείς επισκέπτες του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας και όχι μόνο.

  Η κ. Παπασταύρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη φιλοσοφία, την ποιότητα και το σεβασμό του Φεστιβάλ Ολύμπου στην ιερότητα των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων. Δεσμεύθηκε να προωθήσει αρχαιολογικές ομιλίες με ευρήματα της Βόρειας Πιερίας, την τεχνική υποστήριξη υποδομών στο κάστρο του Πλαταμώνα, την ανάδειξη των αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιοχών του Δήμου Κατερίνης και την αξιοποίηση σε εκθεσιακό χώρο της παραδοσιακής ταυτότητας της κάθε περιοχής του Νομού μας, όπως αυτή την συγκροτούν οι πληθυσμιακοί ιστοί , τόσο των γηγενών, όσο και των προσφύγων.

  Ακολούθησε η παρουσίαση προτάσεων γύρω από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου και θέματα προετοιμασίας οργανωτικού ενδιαφέροντος.

  Στη συνάντηση ήταν παρόντες. Ο Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Πλάτων Τασχουνίδης και τα μέλη της διοίκησης Ζαφείρω Κουσιοπούλου και Περικλής Χατζηγιάννης.

   Από τη καλλιτεχνική επιτροπή ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του Οργανισμού Κώστας Μυστακίδης

καθώς και οι Νικόλαος Γραίκος, Γεώργιος Χανδόλιας και Ευάγγελος Γκούτζας.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version