Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης γιορτάζει την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζονται ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες εκδηλώσεις,

το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου 2015:

-Ώρα 10.15’: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευής Πατουλίδου.

-Ώρα 11.00΄: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος του 2008, εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Απριλίου  μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το φετινό μήνυμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης είναι:

 «Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν. Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλον τον κόσμο. Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα, παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο ‘πολίτης του κόσμου’, συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version