Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Η Ν.Δ για τα γενέθλια ΠΑΣΟΚ

Με ένα κείμενο 33 σελίδων η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Στο βιβλιαράκι το οποίο έχει τον τίτλο Από τα λεφτά υπάρχουν, στα δεσμά του μνημονίου  ΠΑΣΟΚ:  ένας χρόνος στην εξουσία παρατίθενται δηλώσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης, όπως ξεδιπλώνονται στους μήνες που μεσολάβησαν, κάτι που, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, καταδεικνύει από μόνο του το λόγο για τον οποίο η χώρα κατέληξε στην επιτροπεία της τρόικα.

Στο δεύτερο τμήμα του εντύπου της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία και πίνακες με δείκτες της πραγματικής οικονομίας, που αποτελούν, όπως επισημαίνεται, αδιάψευστους μάρτυρες της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου ότι παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να έρθει με κάθε τρόπο στην εξουσία.
Το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους μεταβλήθηκε σταδιακά σε κρίση δανεισμού. Τα περιβόητα σπρεντς εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο του 2009 στις 400 τον Ιανουάριο του 2010, τονίζει η ΝΔ.

Η κυβέρνηση επικρίνεται, επίσης, για απουσία κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, η οποία θα περιόριζε την ύφεση, κάτι, που, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οδήγησε στο μνημόνιο.

Η ύφεση πλησιάζει το 4%, η ανεργία στο 12%, ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5,5%, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται αλματωδώς, όλοι οι τομείς της οικονομίας παρουσιάζουν σημάδια κατάρρευσης, τονίζεται χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα επισημαίνεται πως ακόμα και στελέχη του ΔΝΤ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ εκφράζεται η έντονη ανησυχία καθώς η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στη γενική κατάθλιψη. Τέλος στην ανάλυση της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, τονίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το σωστό μείγμα πολιτικής και που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του τόπου.


Δήλωση Παναγιωτόπουλου


Από την πολιτική εξαπάτηση του λεφτά υπάρχουν, στη μέγγενη της τριμερούς επιτήρησης. Σήμερα, που το ΠΑΣΟΚ κλείνει 12 μήνες στην εξουσία, οι πολίτες αναλογίζονται ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαν ειπωθεί τόσα μαζεμένα ψέματα, ποτέ άλλοτε δεν είχαν δοθεί τόσο μεγάλες υποσχέσεις, που στη συνέχεια δεν τηρήθηκε καμία από αυτές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απάντηση Πεταλωτή

Αυτό που αναλογίζονται σήμερα οι πολίτες, είναι τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο η καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση αλλά και πλήρη επίγνωση της κατάστασης που μας έφερε η ΝΔ. Μέσα σε ένα μόνο χρόνο η κυβέρνηση πραγματοποίησε, όσα κανείς δεν έπραξε τα τελευταία 30 χρόνια: Προωθήσαμε ριζικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, με τη διοικητική επανάσταση του Καλλικράτη, τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο, το νέο δικαιότερο φορολογικό σύστημα, το νέο βιώσιμο ασφαλιστικό που εξασφαλίζει τη σύνταξη των παιδιών μας. Προχωράμε, πολίτες και κυβέρνηση, στη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας με φωνή και παρουσία παντού και ενός νέου επιτελικού, φιλικού και αποτελεσματικού κράτους με επίκεντρο τον πολίτη.

Εν τω μεταξύ, πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει για τον απολογισμό των 12 μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αύριο Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010, στις 13.00, στην Αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης. 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version