Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Σουτιέν διάσωσης

Δεν έχετε παρά να ζητήσετε από την διπλανή σας να το βγάλει, να το χωρίσετε στη μέση και να το βάλετε στο πρόσωπό σας για να σας προστατεύσει από επικίνδυνα αέρια, σε περίπτωση χημικής επίθεσης.

Τα σουτιέν χρησιμοποιούνται συνήθως για να κρατούν το γυναικείο στήθος σταθερό. Η Έλενα Μπόνταρ όμως βρήκε και άλλη χρήση στο στηθόδεσμο που δημιούργησε. Σας παρουσιάζουμε το σουτιέν έκτακτης ανάγκης  δημιουργία της Ουκρανής  ερευνήτριας που μπορεί να μετατραπεί σε  μάσκα για την προστασία από διαφορές θανατηφόρες επιθέσεις  όπως χημικές ή βιολογικές.Είναι ένα κλασικό κόκκινο σουτιέν το οποίο μπορεί η κάθε γυναίκα να το φορέσει για να πάει στη δουλεία της.

Σε περίπτωση όμως έκτακτης ανάγκης μπορεί να χωριστεί σε δυο κομμάτια και να δημιουργηθούν δυο  μάσκες προσώπου.  Είναι φτιαγμένο από ειδικό υλικό  που μπορεί να φιλτράρει τις επιβλαβείς ουσίες.Σύμφωνα με την εφευρέτη, δεν έχει σημασία το  μέγεθος του στήθους που έχει η κάθε κυρία καθώς οι  μάσκες είναι πλήρως ρυθμιζόμενες να σφραγιστούν στο ίδιο επίπεδο προστασίας.

Η παρουσίαση έγινε χθες βράδυ στο μουσείο του ΜΙΤ στη Μασαχουσέτη. Εκεί με τη βοήθεια της Έλενα δυο εθελοντές χρησιμοποίησαν το σουτιέν ως μάσκα αφού πρώτα το ξεκούμπωσαν με μια απλή κίνηση.Η   έδρα της εταιρίας της Έλενα είναι  στο Σικάγο. Ιδέα για τη δημιουργία του σουτιέν έκτακτης ανάγκης ήταν η πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ το 1986.

Μετά την επίδειξη η ιδία τόνισε "Αν οι άνθρωποι  στο Τσερνομπίλ είχαν μια φτηνή και εύκολα διαθέσιμη μάσκα αερίων κατά τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή   μπορεί να είχαν  αποφύγει να  αναπνεύσουν  το ιώδιο-131, το οποίο προκαλεί ασθένειες. Σύντομα αναμένεται να δημιουργηθεί μια συσκευή για άνδρες καθώς είναι δύσκολο να κυκλοφορούμε όλοι με ένα κόκκινο σουτιέν στο δρόμο περιμένοντας τον βιολογικό πόλεμο?

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version